Rodi

Twaalf gasloze nieuwbouwwoningen voor Stompetoren

Twaalf gasloze nieuwbouwwoningen voor Stompetoren. (Impressie: aangeleverd)

STOMPETOREN - Op een deel van het voormalige voetbalterrein te Stompetoren worden twaalf energiezuinige eengezinswoningen gebouwd in opdracht van Quartet Projecten, eveneens gevestigd te Stompetoren. De verkoop van de woningen start op 2 maart 2019.


Qua duurzaamheid lopen de woningen voorop. De woningen krijgen namelijk geen gasaansluiting. Daarmee zijn de woningen toekomstbestendig en waardevaster dan nieuwbouwwoningen met gasaansluiting. Er wordt efficiënt geventileerd door middel van een energiezuinige Warmte Terug Win installatie. Entree, keuken en woonkamer worden voorzien van vloerverwarming. Deze warmte wordt geleverd door een warmtepompboiler, die tevens voorziet in warm tapwater. De warmtepompboiler heeft geen bewegende buitendelen en is dus aangenaam stil. De badkamer en slaapkamers krijgen infraroodverwarming. De energie wordt opgewekt door ten minste 10 zonnepanelen. Door al deze maatregelen besparen de eigenaren straks fors op hun energierekening.
De prijzen van de middenwoningen en de oostelijk gelegen hoekwoningen bedragen 239.000,- von. De prijzen voor de westelijk gelegen riante kopwoningen bedragen vanaf 349.000,- von. De start van de bouw staat gepland voor het tweede kwartaal 2019. Meer informatie is te vinden op www.binnendelijnen.nl.

Artikel geplaatst op maandag 11 februari 2019 - 15:00