Rodi

BedrijvigeBij koopt scholencomplex aan

Op deze historische luchtfoto is onder het (nieuwe) scholencomplex te zien en boven de door BedrijvigeBij voorlaatst aangekochte Juliana van Stolbergschool, nu bedrijfsverzamelgebouw 'De Juliana'. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - BedrijvigeBij heeft per vrijdag 31 maart het scholencomplex aan Vlielandstraat 2 en Provincialeweg 302 inclusief de voormalige gymzaal in Zaandam aangekocht van Gemeente Zaanstad. Ook hier ontwikkelt BedrijvigeBij weer een bedrijfsverzamelgebouw onder het concept van Business Center BedrijvigeBij. Daarbij gaat het om het aanbieden van betaalbare ruimten aan startende, doorstromende en creatieve ondernemers.


In 1954 werd het nieuwe gebouw aan de Provincialeweg betrokken door Chr. ULO-school 'Groen van Prinsterer', later MAVO en de eerste Openbare ULO-school, later MAVO-school 'De Bark' aan de Vlielandstraat. Recent heeft Gemeente Zaanstad een selectie gemaakt van vijftien gemeentelijke monumenten met cultuurhistorische waarde. Daarbij is ook het scholencomplex aangewezen als monument.
"Al zijn de locatie en de markante gebouwen al uniek en aantrekkelijk om als ondernemer neer te strijken, de wetenschap dat er gewerkt mag worden in een historisch monument zal daar zeker een toegevoegde waarde aan geven", aldus BedrijvigeBij. Er wordt al enige weken hard gewerkt om de wildgroei rondom het complex te verwijderen en het gebouw, met een oppervlakte van 3600 m², wordt geheel gerenoveerd. De naam van het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw refereert aan beide voormalige scholen: 'De Groene Bark.'

Artikel geplaatst op woensdag 12 april 2017 - 12:56Reacties (0)


Reageer