Rodi

Buurtwinkel/Foodservice H. van Langelaar op weg naar honderd jaar

Buurtwinkel/Foodservice H. van Langelaar is op weg naar de honderd jaar. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Aan de Schoolmeesterstraat in Zaandam is Buurtwinkel/Foodservice H. van Langelaar te vinden. Ooit opgericht door hun grootvader/overgrootvader runnen Hennie, Annemieke en zoon Ramon van Langelaar de zaak nu, met zeven personeelsleden.


"Wij bezorgen nu dagelijks van Amsterdam-Noord tot Krommenie bij particulieren en bedrijven", aldus de Van Langelaars. "Zo is de omloopsnelheid van de versproducten hoog. Elke dag een nieuwe achterham, rosbief, verse American filet is een heerlijkheid en de grillworst is tegenwoordig een toppertje. Dat trekt ook weer klanten aan voor de winkel, want de spoeling is dun voor versgesneden vleeswaren en kaas. Wij hebben geen dumpkaas, maar Jisperkaas, om ons te onderscheiden. Zo hebben we ook brood dat om 7.00 uur warm geleverd wordt door onze echte warme bakker. Pure zuivere ingrediënten, dat proef je. De laatste jaren is de lunchbezorging erbijgekomen. Dat was heel makkelijk voor ons, omdat we met vele soorten kadetten alles bij de hand hebben om het mooi en lekker af te leveren. Zo gaan we door naar de honderd jaar!"
Grootvader/overgrootvader Van Langelaar begon de zaak in 1922 op zijn zeventiende met het venten van melk. "Enkele jaren later werd de melkwijk uitgebreid met een winkeltje melk, boter kaas en eieren. In 1927 verhuisde de zaak naar de huidige locatie Rosmolenstraat/Schoolmeestersstraat. Zoon Henk kwam in 1940 de gelederen versterken. Altijd met klantenboekje, want werd er veel gepoft, dan moest je een keer per week de centen ophalen."
"Na de oorlog heeft Henk een paar jaar gewerkt bij Firma Keg op de Dam. In 1947 werd de zaak omgevormd tot kruidenierswinkel, mogelijk gemaakt door nieuwe ruimere wetgeving. Zo kwam er meer werk. Bovendien was de ventwijk groot en liep de winkel goed. Later werd deze verbouwd tot een zelfbedieningsformule. In 1980 is de gehele zaak opnieuw opgebouwd met fundering, interieur en koelmeubels. In 1981 kwam Hennie in de zaak. De bezorging werd uitgebreid naar bedrijven en scholen: kantines bevoorraden met de dagelijkse boodschappen voor personeel en directie."
Meer informatie over Buurtwinkel/Foodservice H. van Langelaar via tel.: 075-6162529 of www.vanlangelaar.nl. Het bedrijf bevindt zich op Schoolmeesterstraat 62-64 in Zaandam.

Artikel geplaatst op dinsdag 18 april 2017 - 13:25Reacties (0)


Reageer