Rodi

'Op waardige manier afscheid nemen van uw huisdier'

Monique Misker in Dierencrematorium Zaanstreek. (Foto: Daan Ruijter/RM)

WORMERVEER - Mensen met een huisdier hechten zich snel aan hun trouwe vriend. Helaas komt er een keer dat hun snoezige poes, lieve konijn of speelse hond er niet meer is. Het laten inslapen en cremeren zijn verdrietige momenten. "Wij willen mensen de mogelijkheid geven om op een waardige manier afscheid te nemen van hun huisdier", zegt Monique Misker van Dierencrematorium Zaanstad in Wormerveer.


Bezoekers van Dierencrematorium Zaanstad kunnen op hun manier afscheid nemen van hun geliefde huisdier. "Sommigen willen hun huisdier thuis laten inslapen, anderen bij de dierenarts. Het kan ook bij ons, in overleg met de arts. Klanten dienen hun zieke huisdier dan zelf bij ons te brengen. De dierenarts komt dan op verzoek van de klant naar ons toe", zegt Monique. "Al overleden dieren kunnen we bij mensen thuis ophalen."
Cremeren kan op twee manieren. In het geval van individuele crematie kunnen mensen er zelf bij zijn. Dierencrematorium Zaanstad beschikt over twee afscheidskamers waar mensen in huiselijke, warme sfeer kunnen wachten. De huisdiereigenaar kan de as meenemen of later ophalen in een asblik of zelf uitgekozen urn. Bij collectieve crematie worden meerdere dieren tegelijk gecremeerd. Dierencrematorium Zaanstad verstrooit de gezamenlijke as dan uit over de Noordzee. Huisdiereigenaren kunnen de as niet mee naar huis nemen.
Monique werkte eerder als uitvaartleidster bij DVA Uitvaartzorg. In overleg met haar man Reni besloot ze drie jaar geleden op eigen benen te gaan staan en een dierencrematorium te starten. "We dachten dat we dat wel binnen een jaar konden realiseren, maar er kwam veel meer bij kijken", blikt ze terug. Ze moest veel vergunningen regelen, flink verbouwen en een geschikte, veilige plek vinden voor de 10.000 kilo zware oven. Na de jarenlange voorbereidingen heeft ze met vrienden en kennissen twee maanden hard gewerkt om het bedrijfspand naar haar zin te maken. Dierencrematorium Zaanstreek is sinds dinsdag 18 april geopend.
Het crematorium bevindt zich op Industrieweg 50 in Wormerveer en werkt alleen op afspraak. Bezoekers kunnen parkeren in de parkeergelegenheid aan de achterkant van de zaak. Meer informatie en alle details via tel.: 06-87878711 en 075-6128393, per e-mail via: info@dierencrematoriumzaanstad.nl en op de website: dierencrematoriumzaanstad.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 10 mei 2017 - 10:33Reacties (0)


Reageer