Rodi

Ladies Days bij Runnersworld Zaandam

'De laatste jaren is het aantal vrouwen dat start met hardlopen enorm gestegen.' (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - "De laatste jaren is het aantal vrouwen dat start met hardlopen enorm gestegen. Dat komt onder andere door Start to Run, de Dam tot Damloop en de behoefte aan een fit en gezond lichaam. Vooral in de leeftijdsgroep van twintig- tot veertigjarigen is er een groeiende groep hardlopers", aldus Runnersworld Zaandam-eigenaar Frank Ossen. Om extra aandacht te geven aan de hardlopende vrouw houdt Runnersworld Zaandam van maandag 22 tot en met 28 mei haar jaarlijks terugkomende Ladies Days.


Rondom deze dagen zijn er speciaal voor vrouwen diverse activiteiten geregeld. Zo is het mogelijk om onder leiding van bootcamptrainers Melchert Kok en Bo Verhulsdonk zaterdagochtend 27 mei een Ladies runningbootcamp te volgen. Ook kunnen hardloopsters een bezoekje te brengen aan een fysiotherapeut die op dat moment in de winkel aanwezig is.
Iedereen kan ook tijdens andere dagen bij Runnersworld terecht voor een advies over loopkleding, sport-bh's en schoenen. "Het uitzoeken van schoenen bij Runnersworld gaat niet alleen gaat op basis van kleur en demping", aldus Frank Ossen. "Iedere klant krijgt bij Runnersworld een gratis loopanalyse. Dat houdt in dat er een voetscan en een videoanalyse worden uitgevoerd die beoordeeld worden door deskundig personeel. Bij Runnersworld werken personen die zelf hardlopen en dus weten waar ze over praten. Zo geven we beginnende hardlopers ook advies door ze bijvoorbeeld een loopschema mee te geven."
Opgeven voor de bootcamp kan per e-mail via: runnersworld.zaandam@planet.nl. Runnersworld Zaandam is te vinden op Gedempte Gracht 58 in Zaandam. Meer informatie via tel.: 075-6315354.

Artikel geplaatst op donderdag 18 mei 2017 - 09:47Reacties (0)


Reageer