Rodi

'Uitzicht op de Zaan en historische pakhuizen'
't Kwassie XL verhuist naar Wormerveer

Xander, Mariëtte en Freek in hun winkel. (Foto: DR/Rodi Media)

WORMERVEER - Een overzichtelijke winkel op een mooie locatie. Dat wilde de familie Peters van 't Kwassie XL, een winkel voor kunstenaars. Zaterdag 1 juli gingen ze letterlijk en figuurlijk open met Toeters en Bellen, het Amsterdams straatorkest. De familie is razendenthousiast over hun nieuwe plek in de Zaanbocht in Wormerveer.


"Elke dag heb je een vakantiegevoel door het uitzicht op de Zaan en de pakhuizen, die Zaans historisch erfgoed zijn. We zitten tegenover het terras van Bakkie Leut aan de Zaan, een heel mooi initiatief", zegt Mariëtte Peters. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen hier een opleiding volgen en werkervaring opdoen. Xander valt zijn moeder bij. "Het is echt een boulevardidee. Je ziet bootjes aan de Zaan passeren en kunt tegelijkertijd lekker even winkelen. Doordat er veelal familiebedrijven zijn, is er veel saamhorigheid met elkaar." Mariëtte vult nu haar zoon aan: "Ik denk dat we daarom zo goed hier passen."
De naam 't Kwassie XL doet denken aan kunstenaars en dat is terecht. Zij kunnen helemaal slagen bij de winkel. "Je begint met een doek. Dan koop je verf en creëer je thuis je eigen kunstwerk. Daarna laat je het bij ons inlijsten door een meesterlijstenmaker", legt Xander uit. Hij heeft het over vader Freek, die trots zijn 'Fine Art Trade Guild' voor lijstenmakerij laat zien, 7 december 2015 behaald. Het is een certificaat voor zijn vakgebied en hij is ook lid van het gilde. Xander houdt zich vooral met marketingzaken bezig, Mariëtte met de winkel en haar andere zoon Job op de achtergrond met ICT-zaken.
't Kwassie XL is een gecombineerde teken- en schilderswinkel, lijstenmakerij en wolwinkel. Creatievelingen kunnen voor hun benodigdheden op deze gebieden naar Zaanweg 122 in Wormerveer komen en ook op de webwinkel www.4artwebwinkel.nl/kwassie kijken. De winkel bevindt zich vlak bij station Wormerveer en pal voor de deur is een bushalte. Parkeren is ook goed te doen. Meer informatie via tel.: 075-6703343, e-mail: info@kwassie.com, Facebook: @tKwassieXL en Instagram: @kwassie_xl.

Artikel geplaatst op woensdag 12 juli 2017 - 15:17Reacties (0)


Reageer