Rodi

‘Sport om er iets moois van te maken’

Sabrina aan het werk in haar haarstudio. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)

ZAANDAM - De bereden politie, daar wilde een jonge Sabrina Glijnis werken. Het liep net even anders. Ze bleek te klein en moest uitkijken naar een ander vak. “Is dat niet wat voor jou?”, zei een vriendin, die haar geknipt vond voor het kappersvak. Sabrina raakte geïnteresseerd, rolde erin en rolde er nooit meer uit. Al bijna dertig jaar zorgt ze er met Hairstudio Sabrina inmiddels voor dat haar klanten er weer fris en fruitig uitzien.


“Ik begon op mijn zeventiende”, vertelt Sabrina (53). “De eerste acht jaar werkte ik in dienst. Bijna dertig jaar geleden werd ik eigen baas.” De Zaanse werkt alleen en het bevalt haar uitstekend. “Het is een sport om er iets moois van te maken. Bovendien, als je tien keer hetzelfde kapsel doet, heb je tien keer een andere persoon. Dat vind ik leuk, het omgaan met mensen. Je bouwt een band met ze op. Ook nieuwe technieken leren doe ik graag.”
Sabrina’s klanten komen uit de directe regio, maar bijvoorbeeld ook uit Volendam, Amsterdam en IJmuiden. “Een oude dame pakt zelfs de taxi uit Amstelveen om hier te komen.” Ze zal niet de oudste geweest zijn. “Mijn oudste klant was op drie maanden na 99 en mijn jongste tien weken. Die had zulk lang haar in zijn nek dat het geknipt moest worden.”
Sabrina heeft voor heren en dames alle gebruikelijke behandelingen: onder meer wassen, knippen, föhnen en kleuren. Ze werkt met de merken Coldwell, Cehko en Keen en verkoopt daar in haar studio producten van.
Haarstudio Sabrina is te vinden op Opera 27 in Zaandam. Meer informatie via tel.: 075-6700432 of per e-mail, via: sabrina-63@hotmail.com.

Artikel geplaatst op donderdag 13 juli 2017 - 16:07Reacties (0)


Reageer