Rodi

Jubileum brandweer bij jaarlijkse Zaandijker markten

De jubilerende Zaandijker Brandweer zorgt op meerdere plekken voor activiteiten en shows. (Foto: aangeleverd)

ZAANDIJK - Op de Lagedijk in Zaandijk vindt zaterdag 19 augustus in een historische omgeving de Zaandijker Jaarmarkt plaats. De Zaandijker brandweer komt ook. Zij vieren hun honderdjarig bestaan, wat niet geruisloos voorbij zal gaan. Zondag 20 augustus gaat het verder met de Zaandijker Kaike en Koieremarkt. Een club enthousiaste mensen uit het dorp organiseert deze markten eenmaal per jaar.


Zaterdag, bij de Zaandijker Jaarmarkt, kunnen bezoekers zich verbazen over de verkooptechniek van de standwerkers. Zij kunnen hun kinderen meenemen, want die hoeven zich niet te vervelen. De organisatie zorgt voor touwtjetrek en eendjes vissen. Bovendien: wie laat de bel rinkelen bij de junior kop van jut?
Speciale aandacht is er voor de honderdjarige Zaandijker Brandweer. Zij komen met VR Experience, Duikcontainer, HV-spel en natuurlijk zijn er brandweerwagens aanwezig. De brandweer staat op de hoek Willem Dreeslaan. Bezoekers kunnen ook nog wijnen proeven. Op de markt zijn bovendien sieraden, kinderkleding en de vermaarde poffertjes en broeder te vinden. Daarnaast zijn er informatiestands van verenigingen.


Zondag

Het feest is zondag 20 augustus zeker nog niet afgelopen. Dan is de Zaandijker Kaike en Koieremarkt. Daar zijn kramen te vinden die uitnodigen tot het speuren naar net dat schaaltje of boek waar mensen al een tijd naar op zoek waren. Ook zijn er twee dames die de marktsfeer verhogen met de 'flageolettes'.
Volgens de organisatie wordt het op de diverse terrasjes langs de dijk gezellig. Zij zijn er zeker van dat bezoekers daar een aangename plek vinden om mensen te kijken. Meer informatie over de Zaandijker Markten is te lezen op de website: www.zaandijkermarkten.nl of te verkrijgen via tel.: 075-6287698/ en 06-54247882.

Artikel geplaatst op dinsdag 08 augustus 2017 - 09:56