Rodi

'Stress te lijf met Tacoyo'

ZAANDAM - Wie herkent het niet... Fit en ontspannen na de vakantie, maar daarna alweer gestrest doordat de lasten binnen de kortste keren groter zijn dan dat de draagkracht toelaat. Tachtig procent van alle klachten en ziekten heeft volgens Tacoyo een relatie met stress (Bron: American Stress Institute). Tacoyo staat voor Totaaltraining, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress. Tacoyo houdt woensdag 30 en donderdag 31 augustus een vrijblijvende kennismakingles bij het Regio College in Zaandam.


Om stress te lijf te gaan is voldoende bewegen volgens Tacoyo natuurlijk een goede remedie. "Fysieke inspanning zet de gedachten even stop en verbetert de conditie. De ervaren spanning vermindert en de draagkracht wordt groter. Beweging alleen is echter niet voldoende. Vergroot je draagkracht nog meer door op tijd ontspanning toe te laten. Ontspanning tijdens én vooral ook na de inspanning laat je vitaliteit toenemen en versterkt de weerstand. Jouw balans tussen draaglast en draagkracht wordt hersteld en je gezondheid vaart er wel bij."
"Tacoyo is een methode die stress te lijf gaat door gebruik te maken van de kracht van inspanning én ontspanning. Het is ontwikkeld aan de Universiteit van Leiden en bestaat uit zowel oosterse als westerse bewegings- en lichaamsgerichte oefeningen, alsook uit ademhalings-, aandachtsgerichte en ontspanningsoefeningen. Dit alles begeleid door populaire pop-, klassieke- en ontspanningsmuziek. Door gedoseerd en heel bewust inspanning en ontspanning af te wisselen ontstaat een energiek gevoel. Klachten als gevolg van een teveel aan stress, spanning en langdurige emoties worden actief te lijf gegaan. Via bewustwording verbetert je figuur en houding, waarmee ook (preventief) wordt gewerkt aan onder andere nek-, schouder- en rugklachten."
Tacoyo bestaat al twintig jaar in Zaanstreek-Waterland en moet naar eigen zeggen niets hebben van 'zweverigheid': gewoon met je voeten op de grond blijven. Tacoyo is naar eigen zeggen geschikt voor iedereen: dames en heren, jongeren en ouderen, wel of niet getraind. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau en tempo meedoen. Woensdag 30 en donderdag 31 augustus is er van 19.00 tot 20.15 en 20.15 tot 21.30 uur een vrijblijvende kennismakingsles Tacoyo. De locatie is het Regio College, Cypressehout 99 in Zaandam. Opgeven/meer informatie via drs. Frank Pelder, bewegingswetenschapper (Opleiding VU) en psychomotorisch therapeut (St Antonius Ziekenhuis Utrecht), tel.: 0299-652657 (20.00-22.00 uur) en de website www.tacoyo.nl.

Artikel geplaatst op maandag 14 augustus 2017 - 12:52Reacties (0)


Reageer