Rodi

Gratis brownie bij jubileum Zaanse Spare Rib Express

Jari Wieringa pakt een pakket in. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)

WORMERVEER - Toen Bart Wieringa als koerier bij de Amsterdamse Spare Rib Express werkte, op de plek waar het bedrijf in 1992 begon, zag hij dat het goed ging. Na anderhalf jaar besloot de destijds midtwintiger zelf een franchise-vestiging in Wormerveer op te starten. Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat Bart de vijfde Spare Rib Express-franchiser werd. Bart: "Iedereen die een menu bestelt, krijgt daarom een gratis brownie."


"We hebben in twintig jaar tijd verschillend personeel zien langskomen. Er zijn huwelijken gesloten en 'spare ribkinderen' gekomen", zegt Bart, die de zaak bewust in het midden van de Zaanstreek opende om overal snel te kunnen zijn. Bart zag vele klanten, maar wat hij zich nog goed herinnert, is de komst van een bekende Zaanse zanger. "Wolter Kroes kwam wel eens eten halen. We zetten een keer een cd van hem met André Hazes op. Hij begon te zingen en we liepen met zijn allen de polonaise in de keuken."

De eerste negen jaar werkte Bart samen met zijn vrouw. Zij maakte de verhuizing van Plein 13 naar de huidige locatie Wandelweg 93, beide in Wormerveer, acht jaar geleden nog mee. Echter, een jaar daarna stopte ze om voor de kinderen te zorgen.

Bart werkt met een team van veel jonge mensen. "Dat houdt je jong. Ook de vrijheid maakt het werk mooi. Zo nu en dan bezorg ik zelf ook." Hij zoekt nog personeel voor de keuken, waar sinds kort ook de nieuwste lekkernij gemaakt wordt: Teriyaki Ribs, oosterse ribs bereid met een Japanse teriyaki glaze, wasabi sesam en roze gari gember.

Vanwege haar jubileum heeft Spare Rib Express Wormerveer een actie. Bart: "Iedereen die zondag 1 oktober een menu bestelt, krijgt een gratis brownie." De brownie is online uitsluitend met de code 075 te verkrijgen via de website www.spareribexpress.nl.
Spare Rib Express bezorgt gratis met de auto. Wie zelf afhaalt, krijgt altijd een gratis stokbroodje. Bestellen kan gratis via de website. Bellen via 075-6400320 kan ook.

Artikel geplaatst op woensdag 20 september 2017 - 16:14