Rodi

'Een oplossing voor herniaklachten, zonder operatie'

Een hernia kan veel pijn veroorzaken. (Foto: aangeleverd)

KOOG AAN DE ZAAN - Een hernia komt vaak voor en dit kan veel pijn veroorzaken. "Gelukkig is een operatie niet de enige oplossing. Spinale Decompressietherapie is een effectieve en pijnloze behandeling van een hernia. In Amerika worden al goede resultaten geboekt, maar het is nog relatief nieuw in Nederland. Chiropractie Munksgaard biedt nu ook deze behandelingsmethode aan", aldus Chiropractie Munksgaard.


"Het werkt als volgt: veel rugklachten ontstaan doordat er druk op de tussenwervelschijven komt te staan. Dit zorgt voor druk op een zenuwbaan, wat kan leiden tot pijn in de onderrug, uitstralende pijn en tintelingen. Bij Decompressietherapie liggen mensen op een behandeltafel en wordt de rug in de lengte 'opgerekt'. Hierdoor komt er meer ruimte tussen de ruggenwervels en nemen de pijnklachten af."
"Recente studies laten zien dat deze therapie een verbetering geeft van de klachten, zelfs tot 80-90 procent. MRI-scans hebben aangetoond dat een hernia met ongeveer 50 procent kan afnemen, waardoor een operatie overbodig kan worden. Er is geen doorverwijzing van de huisarts nodig."
Zaterdag 7 oktober houdt Chiropractie Munksgaard, gelegen aan de Stationsstraat 80 in Koog aan de Zaan, een 'scandag'. Wie belangstelling heeft, kan via tel.: 075-6314833 contact opnemen met de praktijk. Meer informatie is te vinden op: www.munksgaard.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 21 september 2017 - 16:12