Rodi

Gezondheidsbehandeling met extreme kou

Koudetherapie bij Cryo Center Nederland. (Foto: aangeleverd)

KOOG AAN DE ZAAN - IJsbaden volgens de methode van Iceman Wim Hof en koud douchen zijn volgens Chiropractie Munksgaard een trend. "Wetenschap toont aan dat kou een positief effect heeft op de gezondheid. Daarom start Chiropractie Munksgaard onder de naam Cryo Center Nederland met koudetherapie. In een éénpersoons cryocabine worden mensen drie minuten blootgesteld aan extreme kou, tot maximaal 196˚C." Zaterdag 7 oktober is het open dag bij Cryo Center Nederland in Koog aan de Zaan.


"Artsen in het buitenland gebruiken cryotherapie al jaren om herstel en genezing te bevorderen. De medische wereld ziet steeds meer de positieve effecten van koudetherapie bij gewrichts- en huidaandoeningen. Het remt chronische ontstekingen en wordt ingezet om reumapijnen te verminderen. Koudetherapie is ook bekend uit de sportwereld. Topsporters gebruiken het steeds vaker als vast onderdeel van het trainingsprogramma. Zo laten de voetbalclubs Bayern München en Real Madrid hun voetballers herstellen in een cryocabine", aldus Chiropractie Munksgaard.

Zaterdag 7 oktober is het open dag bij Cryo Center Nederland aan Stationsstraat 80 in Koog aan de Zaan. Bezoekers zijn van harte welkom voor Cryo-sessies voor 25 euro. Daarvoor kunnen mensen op de website www.cryocenternederland.nl kijken. Hierbij geldt: vol is vol.

Artikel geplaatst op maandag 02 oktober 2017 - 11:09