Rodi

Patricia: 'Ik geef het stokje over'
Susan Brinckman nieuwe eigenaresse Patricia's Bloemboetiek

Susan (links) en Patricia (rechts) voor de herfstartikelen. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)

ZAANDAM - Vijftien jaar geleden begon Patricia Kok met een bloemenkiosk aan de Ramsbeek in 't Kalf, Zaandam. Enkele jaren later bouwde ze in Winkelcentrum 't Kalf vanaf de grond Patricia's Bloemboetiek op. Vanwege aanhoudende rugklachten heeft de onderneemster na dertien jaar noodgedwongen afstand moeten doen van haar bloemenwinkel. De Zaanse vertrouwt haar zaak sinds zondag 1 oktober toe aan Susan Brinckman. De nu 33-jarige Zaandamse trad al op 21-jarige leeftijd in dienst en is het gezicht van de zaak geworden. Vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober houdt de nieuwe eigenaresse haar eerste open dag, met diverse acties.


De rugklachten werden Patricia te veel om nog door te gaan. Ze zag in Susan de ideale opvolgster. "Susan is altijd een trouwe medewerkster geweest. Ze heeft de spirit, de liefde voor het vak en is energiek. We zijn een goed en gezond bedrijf met een vakbekwaam team en erkend als leerbedrijf. Ik geef nu het stokje aan Susan over. Ik wens haar heel veel geluk en succes toe. Ik wil langs deze weg ook alle klanten bedanken."

In dertien jaar hebben ze al veel moois meegemaakt bij Patricia's Bloemboetiek. Zo verzorgden de bloemisten al meerdere keren bloemwerk voor de Koninklijke familie. In 2009 bij de opening van het Zaans Museum door Beatrix en in 2013 bij de 75e verjaardag van de voormalig koningin. Patricia's Bloemboetiek mocht in 2014 bovendien de bloemstukken leveren toen koningin Máxima de Cono Kaasmakersfabriek in Westbeemster opende. Ook Máxima's handboeket kwam van Patricia's Bloemboetiek. "Dat waren prachtige opdrachten", memoreren Patricia en Susan.

Susan had niet verwacht dat ze na twaalf jaar de zaak zou leiden. Ze moest wennen aan het idee dat zij nu verantwoordelijk is voor alle boeketten, rouwarrangementen, bruidsbloemen en meer. "Na de vraag moest ik snel handelen. Ik dacht: ik ga het echt voortzetten! Er gaat daarom ook niet veel veranderen." Susan is sinds zondag 1 oktober eigenaresse. Ze zit vol positieve energie. Samen met haar collega's Jeanine, Annouk en Sonja wil ze ervoor zorgen dat het bedrijf blijft floreren.

Meer over de acties op de open dag is te vinden in de advertentie hiernaast. Patricia's Bloemboetiek bevindt zich op Drielse Wetering 47 in Zaandam. Meer informatie: tel.: 075-6167177, e-mail: patriciasbloemboetiek@gmail.com, de Facebook-pagina Patriciasbloemboetiek en de website: www.patriciasbloemboetiek.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 04 oktober 2017 - 10:25