Rodi

Timmerworkshops en technieklessen in Het Zaansch Klushuis

Leren klussen kan bij Het Zaansch Klushuis. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - In Het Zaansch Klushuis kunnen mensen leren klussen en timmeren. Alweer voor het derde jaar zijn er workshops voor iedereen die graag wil klussen, maar niet de juiste kennis en/of vaardigheden daarvoor heeft. De workshops vinden op de vrijdag- en zaterdagmiddag plaats en sinds vorig jaar ook regelmatig op de woensdagavond.


De workshops bestaan uit een stuk theorie en heel veel praktijk. Mensen gaan dus zelf aan het werk. Door veel te oefenen leren ze het beste zelf te klussen. Dat oefenen doen ze bij Het Zaansch Klushuis. Zij geven de volgende workshops:
-Klusworkshop: boren, schroeven, bitjes, pluggen, zagen, waterpas bevestigen en nog veel meer;
-Timmerworkshop: deel I, II, III: zagen, boren, beitelen, schuren. Deelnemers maken iets van hout dat ze mee naar huis mogen nemen;
-Elektraworkshop: bedrading aansluiten, stekker en een schakelaar aan een snoer monteren;
-Tegelworkshop: tegelwerk berekenen, tegels snijden en zelf een wand tegelen en voegen;
-Schilderworkshop: alle stappen om uiteindelijk mooi schilderwerk af te leveren worden doorgenomen en geoefend;
-Workshopspecials: regelmatig staat een speciale workshop, zoals het maken van een houten kerstboom, het maken van zwaluwstaartverbindingen of het maken van een trendy lamp van koperbuis inclusief schakelaar op het rooster.
Deelnemers werken in kleine groepen van maximaal acht deelnemers, dus er is veel aandacht voor elke cursist. Zij hebben alle gelegenheid om goed te oefenen en om alle klus- en timmervragen te stellen. Ze werken onder begeleiding van workshopleider Harry Timmerman, al bijna twintig jaar eigenaar van Klussenbedrijf Timmerman.
De eigen workshopruimte van Het Zaansch Klushuis in het centrum van Zaandam is goed te bereiken met het openbaar vervoer en heeft voldoende parkeergelegenheid. Voor meer informatie over alle workshops, het rooster en voor aanmelding kunnen mensen kijken op de website: www.hetzaanschklushuis.nl. Het Zaansch Klushuis bevindt zich op Halstraat 5 in Zaandam. Meer informatie ook via tel.: 06-54617441of 075-6703778 of e-mail: info@zaanschklushuis.nl.

Artikel geplaatst op maandag 09 oktober 2017 - 13:01