Rodi

Bankbiljetten groeien ook bij Sinterklaas niet op zijn rug

Hoofdpiet - wordt gesponsord door funderingsbedrijf Ijskens de Coogh. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Vanuit Spanje kwam een belangrijk bericht van de Hoofdpiet. Hij laat weten dat Sinterklaas zaterdag 25 november met zijn Pieten ook voet aan wal zet op de steiger aan de Notenlaan - ook dit jaar viert Sint zijn verjaardag weer het liefst met kinderen en hun ouders.


Hoofdpiet: "Maar de bankbiljetten groeien bij Sinterklaas ook niet op zijn rug - de cadeautjes zijn al duur genoeg. Daarom heb ik de Stichting Sinterklaascomité Zaanstad gebeld. Zij kwamen met een goed plan, namelijk crowdfunding door middel van een collecte aan huis. De eerste vrijwilligers hebben inmiddels al een rondje door hun wijk gemaakt, ze hebben de eerste donaties voor een groot feest ontvangen."
Tot en met zondag 22 oktober houdt de stichting nog een collecte in Zaandam. Wie tijdens de collecteweek een straatje in Zaandam wil lopen, kan dit op een zelfgekozen moment doen of gezamenlijk zaterdag 21 oktober. Hoofdpiet: "Het comité is ook nog op zoek naar vrijwilligers voor onder meer het inpakken van het strooigoed en de op- en afbouw tijdens het Sinterklaasfeest van zaterdag 25 november. Wil jij meehelpen om Sinterklaas een feestelijk onthaal te geven? Meld je dan aan via de website: www.sintinzaanstad.nl. Hoofdpiet lachend: "En nog even niets (verkl)appen aan Sinterklaas, het moet voor hem een verrassing zijn!"

Artikel geplaatst op maandag 16 oktober 2017 - 11:10