Rodi

De Hypotheker informeert over gevolgen regeerakkoord

Hypotheker Udo Schaap. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - De Hypotheker vindt het een gemiste kans dat het nieuwe kabinet in het regeerakkoord geen maatregelen heeft getroffen om de instroom van starters op de woningmarkt te stimuleren. Starters kunnen steeds moeilijker een betaalbare woning vinden en De Hypotheker vreest dat het uitblijven van maatregelen stagnatie op de woningmarkt kan veroorzaken.


Zo pleit De Hypotheker voor een beperking of afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters. Als starters hiervan worden vrijgesteld, scheelt dat 2 procent op de verkoopprijs van de woning. Dit kan al snel duizenden euro’s schelen. Ook zou de verplichte aflossing van 100 naar 50 procent kunnen worden verlaagd. “Dit betekent dat de inkomenstoets nog steeds plaatsvindt op basis van een volledig annuïtaire aflossing, maar de feitelijke aflossingsverplichting geldt voor het deel dat de hypotheek hoger is dan 50 procent van de marktwaarde. Daarnaast moet meer geld vrijkomen voor startersleningen. De starterslening wordt in steeds minder gemeenten aangeboden, terwijl het starters juist gemakkelijker maakt een eerste woning te kunnen financieren”, aldus de Hypotheker.
Wil je ook weten wat nu de mogelijkheden zijn voor jou als starter en wat de gevolgen van het nieuwe regeerakkoord zijn? Maak dan snel een vrijblijvende afspraak met De Hypotheker, tel.: 075-6555777 of per e-mail, via: zaandam1134@hypotheker.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 26 oktober 2017 - 10:50