Rodi

Associatie Uitvaartverzorging sponsort concert in Saenden

UItvaartleider Ada van de Nes. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - In Zorgcentrum Saenden vindt woensdag 8 november een concert plaats door Stichting Philomela. Associatie Uitvaartverzorging werkt al een aantal jaar samen met Stichting Philomela. Samen brengen zij muziek in het leven van ouderen door het verzorgen van concerten in zorginstellingen in de Zaanse regio.


Door bezuinigingen wordt het voor veel zorginstellingen steeds lastiger om mooie dingen zoals een concert te organiseren voor de bewoners. Uitvaartleider Ada van de Nes: "Dat is jammer, want ervaring leert dat muziek een belangrijk onderdeel kan zijn in het leven van de mens. Als je ouder bent, heb je meestal al vele keren afscheid moeten nemen. Van je werk, van zelfstandig wonen, van je partner of geliefde, van je vrienden. Een middag luisteren naar muziek kan dan heel opbeurend en troostend zijn."
Associatie Uitvaartverzorging speelt hierop in door deze concerten te sponsoren. Zodoende kost het de zorginstelling en de bewoners niets. In de concertreeks L'Amour est un Oiseau gespeeld door Stichting Philomela wordt klassieke muziek naar ouderen in verzorgingshuizen gebracht. Zo ook op woensdag 8 november in zorgcentrum Saenden, Nova Zembla 2 in Zaandam.
De muzikanten van Philomela zingen en spelen hoogtepunten uit de klassieke muziek: beroemde aria's, mooie Franse liederen en prachtige pianoklassiekers.
Tevens vertellen zij het verhaal achter de muziek die gespeeld wordt. Wat daarbij blijkt is dat de aanwezigen zichtbaar opleven en genieten van de muziek en door de interactie tussen muzikanten en publiek. Het motto daarbij is: klassieke muziek is voor iedereen.
Het concert is in eerste instantie bedoeld voor bewoners van Saenden en voor Cirkelpashouders met Recreatie Plus, maar er zijn ook plaatsen beschikbaar voor buurtbewoners en geïnteresseerden.
Aanmelden kan bij de receptie van Saenden via: 088-5591400 of via receptie.saenden@zorgcirkel.com. Let op: wees er snel bij, vol is vol. De zaal is open om 14.00 uur, het concert begint om 14.30 uur. Buurtbewoners en geïnteresseerden betalen een eigen bijdrage voor de koffie/thee en het pauzedrankje van 2,50 euro.

Artikel geplaatst op dinsdag 31 oktober 2017 - 15:25