Rodi

Landsaat, vertrouwd banket in nieuwe verpakking

Michael de Vries, sinds september de nieuwe eigenaar van Banketbakkerij Landsaat. (Foto: Yvette van der Does/RM)

ZAANSTAD - Banketbakkerij Landsaat is 100 jaar het vertrouwde adres voor banketspecialiteiten. De bakkerij is sinds september overgenomen door Michael de Vries. De Vries behoudt de recepturen van de Landsaat bakkerij maar komt wel met mooie nieuwe verpakkingen - en er wordt flink geautomatiseerd. Het assortiment wordt ook nog steeds in de drie Landsaat vestigingen aangeboden.


De Vries: "Ik vind het fantastisch dat mij de kans gegeven is om deze kwaliteitsbakkerij over te mogen nemen. De receptuur blijft uiteraard behouden maar we gaan wel automatiseren. Dit gaan de klanten zeker merken aan de snelheid waarmee ze geholpen gaan worden. Ook krijgen we in de drie vestigingen voor de versproducten een hele nieuwe verpakkingslijn (door Havelaar Verpakkingen). De verkoopsters dragen voortaan bedrijfskleding voor een herkenbare uitstraling. De bedrijfskleding wordt verzorgd door Juul's bedrijfskleding uit Wormer. Wij proberen zoveel mogelijk Zaanse leveranciers te betrekken bij de ontwikkkelingen van Landsaat."
De nieuwe verpakkingslijn gaat rond Sinterklaas en Kerst de winkels in. De gevels blijven voorlopig nog de bestaande uitstraling houden. De Vries is bezig met een totale metamorfose voor zijn winkel in Wormerveer. In 2018 komt Landsaat met een verrassing voor het winkelend en passerend publiek in Wormerveer en de Zaanbocht passend bij de ontwikkeling van Wormerveer als één van de 'Hotspots' van de Zaanstreek.

Eigen leerbedrijf


Michael de Vries is niet zomaar dit avontuur begonnen. Hij heeft eerder veel ervaring opgedaan in de retail en bakkersbranche. Als kleine jongen werkte hij bij Bolding in Koog aan de Zaan. Deze ervaring is voor hem van veel waarde geweest en daarom is hij zelf ook een leerbedrijf gestart. Hij vind het leuk om de nieuwe generatie op te leiden tot meesters in het banketbakken. De jongens en meisje die nu aan het Horizoncollege of bij het ROC studeren, en een nog een interessante werkplek zoeken, kunnen contact opnemen met Michael via: info@landsaat.com. Landsaat is gevestigd aan: Marktstraat 73 in Wormerveer, Zuiddijk 145 in Zaandam en Vriesgroenstraat 3b in Zaandam. Kijk ook eens op de website van Indezaanbocht.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 03 november 2017 - 15:08