Rodi

Praktijk voor Mondzorg draagt bij aan gezond mond

Het team van Praktijk voor Mondzorg in Zaandam. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Dat een gezonde mond bijdraagt aan een gezond lichaam wordt de laatste jaren meer en meer door onderzoeken onderstreept. Praktijk voor Mondzorg in Zaandam draagt hier graag een steentje aan bij.


Een goede mondhygiëne is belangrijk vanaf het moment dat er tanden in de mond aanwezig zijn. Dit start al op jonge leeftijd. Door de nog groeiende motoriek is het voor kinderen tot 12 jaar nog erg moeilijk om zelf te poetsen. Het team van Praktijk voor Mondzorg in Zaandam kan daarin als mondhygiënisten een grote rol spelen, door ouders te adviseren en de kinderen poetsinstructie te geven. Ook wanneer kinderen onder behandeling zijn bij de orthodontist kunnen ze bij de mondhygiëne begeleiden. "Wist u dat alle mondhygiëne behandelingen tot 18 jaar voor 100% door de verzekering vergoed worden?"
Voor patiënten met ernstige tandvleesproblemen ( parodontitis) is Praktijk voor Mondzorg - sinds een jaar - binnen de praktijk een samenwerking aangegaan met parodontoloog Dr. Vu Nuygen. Een parodontoloog is een tandarts die gespecialiseerd is in het behandelen van het tandvlees en kaakbot om de tanden en kiezen heen.
Om een afspraak bij de parodontoloog te maken heeft men een verwijzing van de tandarts of mondhygiënist nodig. De parodontoloog is elke vrijdag aanwezig in de praktijk.
Ook de reiniging van implantaten is een belangrijk onderdeel. Veel patiënten laten implantaten plaatsen als vervanging van een tand/kies of om een prothese meer stevigheid te geven. Een ontsteking bij een implantaat zorgt voor problemen van het tandvlees en het bot, hierdoor kan het implantaat zijn stevigheid verliezen en kan het zelfs tot het verlies van het implantaat leiden. De mondhygiënisten van praktijk voor Mondzorg kunnen helpen bij het onderhoud van implantaten en de reiniging hiervan.
Wilt u meer informatie over deze onderwerpen of een afspraak maken dan kunt ons bellen tussen 9.00 uur en 12.00 uur tel: 075-6314510. E-mail: info@praktijk-mondzorg.nl Verwijzing via tandarts is niet nodig.
Praktijk voor Mondzorg Zaandam is gevestigd aan Piet Mondriaanstraat 2-4 in Zaandam. Kijk voor meer informatie op: www.praktijk-mondzorg.nl/Zaandam.

Artikel geplaatst op zondag 12 november 2017 - 20:55


Reacties (0)


Reageer