Rodi

Zaanse Kathmandu Kitchen in de Waakzaamheid

(Foto: aangeleverd)

WESTZAAN - Restaurant Kathmandu Kitchen, dat gerechten uit de Nepalese en Indiase keuken serveert, is gevestigd in De Waakzaamheid, Koog aan de Zaan. De keuze voor het oudste horecapand van Nederland is niet voor niets, aldus eigenaar Nishan: "De oorspronkelijkheid en authenticiteit van dit mooie pand passen uitstekend bij de manier waarop wij koken en werken!"

Een jaar geleden nam de ervaren horecafamilie Sapkota restaurant deVijfdeSmaak in Koog aan de Zaan over. De familie heeft al een restaurant Kathmandu Kitchen in Amsterdam. In eerste instantie werd de naam deVijfdeSmaak gehandhaafd en werd de manier van koken deels voortgezet. Echter, gaandeweg deden de Nepalese en Indiase smaken hun intrede. Nishan: "Na een paar maanden kwamen we tot de conclusie dat we dichter bij onszelf moesten blijven om het echt succesvol te laten worden." Chef Khem en zijn team besloten om sindsdien de naam Zaanse Kathmandu Kitchen te gebruiken en volledig Nepalees Indiaas te koken. "Zes maanden later blijkt dat de juiste keuze, want wij zijn regelmatig volgeboekt. We krijgen ook hele mooie en leuke reacties, dat is waar je het voor doet", vertelt Nishan.

"Het succes is grotendeels te danken aan chef en mede-eigenaar Khem. Hij kookt met hart en ziel. Voorheen werkte hij voor toprestaurants in Duitsland en Engeland. Khem weet als geen ander hoe een  restaurant naar een hoger niveau te tillen. Zijn filosofie van koken is gericht op kwaliteit. Dat zie je terug in het gebruik van dagverse seizoensproducten en de mooie combinaties daarvan. Echter, nog belangrijker is de aandacht en tijd die hij geeft om de echte Nepalese en Indiase smaken te creëren. Alles met passie en hart. Behalve de lekkere gerechten is de gastvrijheid van de familie een succesfactor. Het is namelijk een Nepalese traditie om elke gast te verwelkomen als god."

Dat Kathmandu Kitchen het goed doet, bewijzen de prijzen die de familie binnenhaalt. Zo behaalde het restaurant de derde plaats in de Nationale Restaurant Week. DiningCity beoordeelt Zaanse Kathmandu Kitchen zelfs als beste Nepalees Indiaas restaurant van Nederland. "Daar zijn we heel trots op en dankbaar voor", zegt Nishan. "Dit is een erkenning van onze keuken en het harde werken. We zijn op de goede weg, nu gaat het erom dat niveau te behouden. Vandaar dat we nu ook bezig zijn met het aantrekken van een sterrenchef uit Nepal.”

Op dit moment werken ze in tegenstelling tot andere Nepalese en Indiase restaurants met een kleine kaart. "Dat doen we bewust om de kwaliteit van de gerechten zo hoog mogelijk te houden. Regelmatig zorgt Khem voor een verrassende nieuwe kaart die past bij het seizoen. Zo blijft het voor onze gasten elke keer een heerlijke verrassing. Ook los van het menu zorgt Zaanse Kathmandu Kitchen ervoor dat elke gast iets lekkers op tafel krijgt."

Ook tijdens de aankomende feestdagen is Zaanse Kathmandu Kitchen geopend. Gasten zijn van harte welkom op Hoogstraat 4 in Koog aan de Zaan. Reserveren kan via de website zaansekathmandukitchen.nl of via tel.: 075-6285588.

Artikel geplaatst op donderdag 30 november 2017 - 08:56