Rodi

Kerstmarkt met vuurwerkshow bij Shoppingcenter Wormerveer

Ron Moons (links) en Rob Bruin (rechts) zijn alvast in Kerstsfeer. Op de achtergrond de plek waar de Kerstmarkt komt. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)

WORMERVEER - Alles op het gebied van wonen, tuin, doe-het-zelf en ook nog de grootste babywinkel van Europa. Bezoekers van Shoppingcenter Wormerveer hebben vele mogelijkheden om te slagen met winkelen. Zaterdag 9 december kunnen ze dubbel succes halen. Op het parkeerterrein staat dan immers een heuse Kerstmarkt met vele kerstcadeaus. De kinderactiviteiten maken bovendien dat ouders hun handen vrij hebben en hun zoon of dochter zich lekker kan vermaken. Willem Arendse komt, als knallende afsluiter van deze winkeldag in kerstsferen, een vuurwerkshow verzorgen.


Ron Moons en Rob Bruin zitten in de ondernemersvereniging van Shoppingcenter Wormerveer. Ron is filiaalmanager van Praxis, Rob is dat bij Gamma. De beiden mannen, die met hun bedrijf ook kerstbomen verkopen, wilden dit jaar rond Kerst nog meer sfeer in Shoppingcenter Wormerland brengen. "Het is het eerste jaar dat we, in samenwerking met Lotus Events, een echte Kerstmarkt organiseren", vertelt Ron. "We sluiten de dag spetterend af met een vuurwerkshow." Zowel hij als Rob kijken ernaar uit: "Het moet een schitterende show worden. Vanwege de veiligheid vindt het aan de overkant van de weg plaats. Mensen kunnen vanaf het marktterrein om 18.00 uur van de show genieten. Ze hoeven zich alleen maar even om te draaien als ze aan het winkelen zijn."

"Tien minuten voluit vuurwerk, dat is in Zaanstad nog nooit vertoond", zegt Willem Arendse van Vuurwerkfabriek Wormer. "Het vuurwerk dat de mensen te zien krijgen, is allemaal consumentenvuurwerk dat ook bij mij in de winkel te koop is." Willem verzorgt de show in samenwerking met Shoppingcenter Noorderveld. Meer informatie over Willems vuurwerkwinkel en de acties die hij heeft, is te vinden op: www.vuurwerkfabriekwormer.nl.

Kerstmarkt


De Kerstmarkt duurt van 11.00 tot 19.00 uur. Er zijn vuurkorven, kramen die voorzien zijn van kerstverlichting en decoratie en er is live kerstmuziek. De ondernemersvereniging biedt warme chocolademelk en glühwein aan. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Er is een zweefmolen, springkussen en een levende kerststal. De meeste winkels zijn ook langer open, tot 19.00 uur.

Als het aan Rob en Ron ligt, blijft het niet bij deze Kerstmarkt: "We gaan proberen er een traditie van maken." Shoppingcenter Noorderveld bevindt zich op Samsonweg 5-25 in Wormerveer. Meer informatie is te vinden op de website: www.shoppingcenternoorderveld.nl.

Artikel geplaatst op maandag 04 december 2017 - 08:48