Rodi

Beppie's vuurwerk bijna 30 jaar in Zaanstreek

Beppie in haar vuurwerkwinkel aan Vlietsend. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, is al jaren haar motto. Met deze woorden runt Beppie Arends van Vuurwerkgigant Zaanstreek al bijna dertig jaar haar vuurwerkwinkel met showroom aan Vlietsend 4 in Krommenie.


"Er is een hoop veranderd in de branche", vertelt Beppie. Vroeger zette je een doos neer en die verkocht dan zichzelf. Nu neemt de verkoop via internet (voorverkoop) enorm toe. Een goede webshop is dan ook onmisbaar en daarom is ze vorig jaar gestart met haar eigen website met webshop. Prijsafspraken die werden opgelegd door de importeur, wilde ze niet meer. Beppie: "Nu bepalen wij zelf onze prijzen en assortiment. Zo kunnen wij onze prijsvoordelen direct aan onze klanten doorgeven en verdwijnt het niet in de zakken van de importeur."

Nieuwste rage

Verleden jaar is Beppie al begonnen om van haar showroom meer een koopbeleving te maken. "De verkoop is maar drie dagen per jaar, de mensen en vooral kinderen moeten dan het gevoel hebben dat dit een unieke ervaring is. Dit jaar hebben wij dan ook onze showroom uitgebreid, en voorzien van nieuwe technische snufjes. Zo kunnen onze klanten eerst ervaren wat ze kopen, voor ze het product aanschaffen. Dit kan natuurlijk ook op onze site, maar voor de klanten in de winkel is dit ideaal. Ook is het assortiment groter dan ooit tevoren. Dit jaar zijn de 'compound cakeboxen' de nieuwste rage. Dat zijn grote dozen vuurwerk, van 100 shots of meer, die je maar 1x hoeft af te steken. Je hebt dan je eigen vuurwerkshow in de straat. Extra veilig omdat je ze maar één keer hoeft af te steken."
Al jaren worden de kinderen getrakteerd op gratis vuurwerk en andere lekkernijen. "Dat zal dit jaar niet anders zijn", lacht Beppie. "En wij nemen altijd alle tijd voor onze klant en proberen altijd voor zijn/haar budget een mooi samengesteld pakket te vinden. In de voorverkoop bestellen is altijd aantrekkelijker dan tijdens de losse verkoopdagen. Ik heb dit jaar gekozen voor lagere prijzen dan normaal. De klant wil namelijk meer waar voor zijn geld en liever zelf zijn vuurwerk uitkiezen. "We geven wel ook gratis vuurwerk weg bij de aankopen", verklapt ze alvast.
Voorverkoop

Let op: Dit jaar mag zondag 31 december geen vuurwerk meer verkocht worden. Dit vindt Beppie oubollig maar het is van rechtswege nu éénmaal opgelegd en daarom maakt ze haar klanten alvast hierop attent. De voorverkoop is wel in volle gang, maar door productieproblemen in China is er dit jaar minder vuurwerk beschikbaar in Nederland, maar niet bij Beppie. "Door mijn eigen bunkers op een nabij gelegen industrieterrein, hebben wij altijd voorraad!" Beppie's winkel bestaat volgend jaar 30 jaar en dat moet gevierd. Wat voor feest, of hoe ze dat gaat delen met haar klanten, dat blijft nog even een verrassing.
Vuurwerkgigant Zaanstreek is gevestigd aan Vlietsend 4 in Krommenie.

Artikel geplaatst op dinsdag 12 december 2017 - 10:36