Rodi

'Goed masseren is een vak apart’

Cursus masseren. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM/PURMEREND/WESTWOUD - Voor opleiding Sportmassage Allround begon het in begin 1980 met de cursus sportmassage. Anno 2017 biedt Opleiding Sportmassage Allround een diversiteit aan opleidingen en cursussen. Van bamboemassage tot kinesio taping. "Wij spelen daarmee in op de actuele vraag. Momenteel ís er vooral vraag naar kortdurende versnelde, en wellness-opleidingen."


Sinds 2014 is er een samenwerking ontstaan met Opleiding Top-Sportmassage in Westwoud en Purmerend. Op alle locaties wordt hetzelfde cursusaanbod gegeven. Opleiding Top-Sportmassage is gespecialiseerd in de Wellnessmassage en de versnelde cursussen voor de Klassieke massage en Sportmassage.
"Bij alles staat kwaliteit bovenaan. Voorop staat dat onze cursisten een goede basis mee krijgen om zich daarna verder te ontwikkelen. Goed masseren leer je niet zomaar 'eventjes'. Alles staat of valt bij de juiste techniek. Je hoeft dan ook niet sterk te zijn om een goede massage te kunnen geven. Een ander misverstand is dat je met massage alles kunt oplossen. Het lichaam wordt door massage gestimuleerd zichzelf sneller te herstellen of voor te bereiden op een inspanning".
Beide opleidingen zijn aangesloten bij de landelijk erkende massage organisatie, de RIAS (www.rias.one). Opleiding Sportmassage Allround geeft ook korte introductie massage lessen aan leerlingen van het Zaanlands Lyceum (Havo en Atheneum). Ook aankomende fysiotherapeuten volgen er massagelessen puur voor de techniek. "In de opleiding tot fysiotherapeut is tegenwoordig weinig ruimte voor het masseren."
In de avonduren kunnen particulieren terecht voor de verschillende opleidingen. In het weekend zijn er kortdurende cursussen, zoals o.a. Cupping-, Quasha- ,Voetfrelex,- Ontspannings-.en Stoelmassage.Heeft u interesse in onze cursussen? Kijk op www.Top-Sportmassage.nl en www.allmassageopleidingen.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 22 december 2017 - 10:13