Rodi

'In 20 minuten je figuur, spierkracht, vitaliteit en conditie verbeteren'

(Foto: aangeleverd)

KOOG AAN DE ZAAN - "EMS is een fullbody workout waarbij alle spieren in het lichaam tegelijkertijd getraind worden door middel van elektrische impulsen. Ook de diepliggende spieren worden aangepakt. Tijdens de training krijgen deelnemers een vest aan met verschillende banden waar de elektroden in zitten. Deze worden geactiveerd terwijl ze rustig gaan bewegen. Er zijn verschillende trainingsprogramma's, zoals: kracht, uithoudingsvermogen, vetverbranding, cellulitis en metabolisme (verbetering van de stofwisseling)", vertelt Mandy Ravelli van The EMS Basement.


Vanuit enthousiasme voor EMS begon Mandy zelf een studio. "Ik ben half september 2016 gestart. Ik deed zelf aan EMS en was daar zo enthousiast over. Al heel snel kon ik resultaat voelen en zien. Omdat ik weinig tijd had, waren die 20 minuten echt ideaal. Ik dacht: hier moet ik iets mee doen. Ik ben tot december 2016 sportmasseur geweest op de rugkliniek Munksgaard, waar ik veel mensen met rugklachten behandelde. Ik wilde graag naast het geven van sportmassages iets anders doen wat er goed op aansloot. EMS is bewezen effectief voor mensen met rug-, nek- en schouderklachten. Zo was voor mij het cirkeltje rond en richtte ik The EMS Basement op. Ik vind het supergaaf dat ik nu mijn eigen EMS-trainingsstudio heb, dezelfde resultaten zie en enthousiaste reacties krijg van mijn klanten."
"Ook voor vrouwen die na de bevalling weer in shape willen komen is EMS de perfecte manier. Dit omdat door middel van de elektrische impulsen de bekkenbodemspieren versterkt worden en incontinentieproblemen verminderen of zelfs verholpen worden."

Voor iedereen

"Het leuke aan EMS is dat het voor iedereen haalbaar is, waardoor er op elk niveau getraind kan worden. Jong, oud, dik, dun, sportief, minder sportief en ook topsporters. Elke training wordt op maat gemaakt. Zo is het voor iedereen mogelijk om op een snelle manier, in maar 20 minuten per training, je figuur, spierkracht, vitaliteit en conditie te verbeteren. Dat staat gelijk aan twee uur aaneengesloten intensieve training in de sportschool. Wij werken als tweede EMS Studio in Nederland met draadloze EMS-systemen van Easy Motion Skin. Dit zorgt ervoor dat er vrij bewogen kan worden en de training zeer gevarieerd is. Je kunt van alles doen, van cardio tot een heel crossfitparcours. EMS is een bewezen techniek en wordt door internationale sterren gebruikt, waaronder Sylvie Meis. Ook in de topsport heeft het zijn weg gevonden. Onder andere de onlangs gestopte topsporter Usain Bolt trainde met deze methode."
Belangstellenden kunnen altijd een afspraak maken voor een proefles, zodat ze kunnen ervaren wat de training inhoudt. Proeflessen kosten 20 euro. Het adres is Stationstraat 80 in Koog aan de Zaan. Meer informatie via Mandy Ravelli, tel.: 06-10525437, e-mail: mandy@theemsbasement.nl en website: www.theemsbasement.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 03 januari 2018 - 15:06