Rodi

'Bedoeling om er meerdaags evenement van te maken'
Wintermuziekfeest op de Burcht

Onder anderen Ruth Jacott komt optreden. (Foto: Govert de Roos)

ZAANDAM - Op de Burcht in Zaandam staat zaterdag 24 februari een tent van 30 bij 15 meter. Diverse artiesten geven daar die dag een muziekfeest. Van de winter heeft niemand last: de tent is verwarmd. Het middagprogramma is gratis, voor het avondprogramma zijn nog kaarten beschikbaar. Het feest is een initiatief van Glenn de Koning en Gerrie Suidema. Glenn heeft sinds vier jaar Café Glenn de Koning XXL en Gerrie sinds zes jaar mobiel café De Robbies, dat aan de tent wordt gebouwd en voor vips bedoeld is.

Van 13.00 tot 17.00 uur is de Bolle Jan Show. Dan komen Danny Froger, Pascal Redeker, Ernest en dj Bert optreden. Dit middagprogramma is gratis. "We wilden ook voor mensen die niet veel geld hebben wat doen", vertelt Glenn.

Om 19.00 uur begint het avondprogramma, met vele artiesten. Ruth Jacott, John de Bever, Glenn de Koning, Samantha Steenwijk, Mick Harren, Ruud Versteeg, Eppie, Christa Kerdijk, Frans Halsema, Lee-Ann, Ernest, Eddy van Slimming en Samantha Beij laten dan van zich horen. "Ze spelen Nederlandstalige en eigen muziek. We hebben ook een America Got Talent-deelnemer: Bryan B, die Engelstalig zingt." Bryan won in 2012 al de tv-talentenjacht The Winner Is.

Het idee voor het feest komt uit de koker van Glenn, die het als uitbater van zijn café leuk vindt om evenementen te organiseren. "We hielden in 2015 en 2016 al zomerfeesten, maar dan zijn er op andere plaatsen ook veel evenementen. Vanwege de kans op regen is het in Nederland zelfs 's zomers riskant om iets te organiseren en in de winter is er weinig te doen. Zo dachten we aan een groot, gezellig wintermuziekfeest voor iedereen in een verwarmde tent. Het is onze bedoeling om er een meerdaags evenement van te maken!"

Kaarten voor het avondprogramma kosten 15 euro en aan de deur 22,50 euro. De voorverkoopadressen zijn: Café Glenn de Koning aan Damkade 2 in Zaandam. Zij zijn dagelijks vanaf 20.00 uur geopend. Verder zijn tickets te verkrijgen bij Dartshop Zaanstad aan Zuiddijk 61 in Zaandam en kapsalon Martins Hairline aan Volendamstraat 6 in Zaandam. Meer informatie via de Facebook-pagina Caféglenndekoning en cafeglenndekoning.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 09 januari 2018 - 12:40