Rodi

Trouwen in Raadhuis Zaandijk

De raadzaal van Raadhuis Zaandijk. (Foto: aangeleverd)

ZAANDIJK - Sinds 1 januari 2018 heeft de gemeente Zaanstad een aantal vrije trouwlocaties aangewezen. Een van die locaties is het Raadhuis Zaandijk. Het Raadhuis Zaandijk bezit de Monumentenstatus en behoort tot de 100 mooiste monumenten van Nederland. Het voormalig raadhuis is gelegen aan de Lagedijk in de zogenoemde Gortershoek. De raadszaal ooit in gebruik als ontvangstruimte voor belangrijke gasten. Van de luxueuze aankleding van het interieur is opmerkelijk veel bewaard gebleven. Meer dan in soortgelijke woonhuizen in de Zaanstreek het geval is. De raadszaal leent zich uitstekend voor huwelijksvoltrekkingen.


Afhankelijk van de opstelling biedt de raadszaal ruimte aan maximaal 75 personen. Voor grotere groepen kan ook de Winterkamer met authentieke Zaanse Smuiger extra in gebruik worden genomen. Aan de achterkant van het Raadhuis biedt de rozentuin met terrassen en steiger een prachtig uitzicht op de molens, en de aan de overkant van de rivier de Zaan gelegen Zaanse Schans. De ligging aan de Zaan nodigt uit tot het maken van een boottocht.
Voor meer informatie kan gebeld worden met tel.: 075-6165629. Kijk voor meer informatie ook op: www.dewalvis.nl. Bij huwelijken dient van te voren één en ander te worden vastgelegd bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Zaanstad via tel 14075, aan de balie of via Zaanstad.nl. Voor meer informatie over de locatie www.raadhuiszaandijk.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 - 16:31