Rodi

Medisch Centrum de Zaan officieel geopend

Mooie opkomst bij opening Medisch Centrum de Zaan. (Foto: aangeleverd)

ZAANDIJK - Met trots kunnen de huisartsen en fysiotherapeuten van Rooswijk melden dat ze eindelijk na tien jaar een medisch centrum in Zaandijk gerealiseerd hebben. Medisch Centrum de Zaan is vrijdag 16 februari officieel geopend door wethouder Jeroen Olthof, verantwoordelijk voor de zorg in Zaanstad.


Vervolgens hield Medisch Centrum De Zaan zaterdag 17 februari een open dag. Daar konden alle buurtbewoners en belangstellenden met de verschillende zorgdisciplines kennismaken die zich in het centrum gehuisvest hebben. Voorheen kenden de zorgaanbieders van Rooswijk elkaar al via vaste overlegvormen. De lijnen waren naar hun zeggen kort: de huisarts, fysiotherapeuten en de apotheek kenden elkaar. Vanuit dat idee was de behoefte om bij elkaar in een gebouw te praktiseren al lange tijd aanwezig. Na lang zoeken hebben ze in Rooswijk een nieuwe plek gevonden in de Dr. J.J. Van der Horststraat 2-A.
“De huidige gezondheidszorg is een turbulent en complex geheel geworden. We zijn blij dat we met de huidige locatie beter binnen het veranderende speelveld van de zorg kunnen participeren. Ons moderne multidisciplinaire zorgcentrum met diverse specialisten speelt beter in op de verschuiving van zorg van het ziekenhuis naar de eerstelijnszorg”, aldus de zorgaanbieders.
Inmiddels zijn binnen het centrum de volgende disciplines actief: huisartsenzorg, fysiotherapie, psychiatrie, podologie, ergotherapie, hand-/polsteam, plastische chirurgie, oefentherapie, verloskunde, diëtiek en cardiologie. In de toekomst hopen de zorgaanbieders uit te breiden met nog meer disciplines en een apotheek. Met goede voorzieningen willen ze geïntegreerde zorg op maat aanbieden voor de bewoners in de wijk en de regio. Meer informatie: www.mcdezaan.nl.

Artikel geplaatst op maandag 19 februari 2018 - 09:45