Rodi

'We willen het beste uit onze mensen halen'

Robert Parris (links) laat zien hoe het moet, terwijl Virgil Reingoud (rechts) hier assisteert. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)

ZAANDAM - 'No nonsense', dat is misschien wel de beste woordencombinatie om te omschrijven hoe Virgil Reingoud en Robert Parris training in kickboksen, Mixed Martial Arts (MMA) en Brazilian jiu jitsu geven. De beide mannen doen dat voor wedstrijdsporters, maar ook voor recreanten bij Fysiek & Mentaal in Zaandam. De naam van hun sportschool zegt het al. Virgil en Robert trainen hun leerlingen op fysiek en mentaal gebied.


"Iedereen krijgt een intakegesprek. Dan maken we een individueel plan van aanpak. Het maakt niet uit wie je bent, iedereen is welkom. Het is bij ons wel no nonsense. We gaan ervoor of we doen het niet", zegt Virgil. Zijn compagnon Robert vult hem aan. "Als mensen net doen alsof ze keihard slaan, prikken we daar doorheen. Ze moeten écht slaan. We schaven ook de techniek zo goed mogelijk bij. Bijvoorbeeld hoe je moet slaan en staan. Sommigen denken in het begin wel eens 'wat zijn ze streng', maar uiteindelijk waarderen de meesten het wel. Op die manier verleggen we hun grenzen en krijgen ze meer zelfvertrouwen. We willen het beste uit onze mensen halen en motiveren hen daarbij."
Fysiek Mentaal biedt trainingen in kickboksen, Mixed Martial Arts en Brazilian jiu jitsu aan, laatstgenoemde alleen bij voldoende animo. "We geven wedstrijdtraining, maar ook zak- en conditietraining voor recreanten, tevens voor degenen die niet willen sparren. Wie wil afvallen, onzeker is of aan een depressie lijdt, kan ook baat hebben bij onze trainingen", zegt Virgil.
Zowel Virgil als Robert startte met judo en maakte de stap naar MMA en kickboksen. Virgil kwam zelfs op semiprofessioneel niveau uit in het kickboksen. Hij ontmoette Robert in de sportschool van een neef, waar ze beiden lesgaven. Ze raakten aan de praat, kwamen erachter dat ze dezelfde passie en visie op het gebied van vechtsporten delen. De mannen besloten zodoende samen, naast hun baan, Fysiek Mentaal te starten. Zondag 15 oktober vorig jaar ging hun sportschool open.
Meer informatie over Fysiek & Mentaal is te vinden op Facebook-pagina @FysiekMentaal en via tel.: 06-14697074. De sportschool bevindt zich op Penningweg 95A in Zaandam.

Artikel geplaatst op maandag 19 februari 2018 - 16:15