Rodi

Huis kopen als uitzendkracht kan bij PDZ

ZAANDAM - PDZ Uitzendbureau is sinds maandag 5 maart opgenomen in het register van Stichting Perspectiefverklaring. Dit betekent dat het kopen van een huis voor de uitzendkrachten van PDZ een stuk dichterbij komt.


Als uitzendkracht was het vaak lastig om een hypotheek te krijgen. Met de komst van de perspectiefverklaring is hierin verandering gekomen. Het biedt de uitzendkracht de mogelijkheid om bij de meeste hypotheekverstrekkers in Nederland een hypotheekaanvraag te doen. Een werkgeversverklaring is in de huidige markt meestal niet voldoende. Daar waar de werkgeversverklaring een beeld geeft van het huidige inkomen van de uitzendkracht, geeft de perspectiefverklaring een beeld van de toekomstige mogelijkheden van de uitzendkracht om inkomen te verkrijgen. Dit biedt de hypotheekvertrekker meer zekerheid, waardoor deze eerder geneigd is de hypotheek te verstrekken.
Niet elk uitzendbureau mag de perspectiefverklaring uitgeven. Hiervoor dient een uitzendbureau in het Register van Stichting Perspectiefverklaring opgenomen te zijn en te voldoen aan bepaalde eisen. PDZ Uitzendbureau is trots op het feit dat zij sinds maandag 5 maart is opgenomen in dit register en dus officieel de perspectiefverklaring mag uitgeven.

Artikel geplaatst op woensdag 07 maart 2018 - 10:54