Rodi

Tankstation van de toekomst geopend in Westzaan

Het NXT-station op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan. (Foto: GP Groot Brandstoffen en oliehandel)

WESTZAAN - Op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan is donderdag 15 maart het tankstation NXT HoogTij in gebruik genomen. NXT is een nieuw brandstoffen- en energieconcept, dat op initiatief van GP Groot is ontwikkeld. Het is hét tankconcept voor minder milieubelastende mobiliteit en heeft tot doel de verkrijgbaarheid van alternatieve brandstoffen te vergroten. Een NXT-station heeft een duurzaam karakter.


Dit komt tot uiting in de aangeboden brandstoffen, de samensmelting met de directe omgeving van het station en de zelfvoorzienende energiebehoefte door de toepassing van zonnepanelen. Bovendien is het tankstation schaalbaar door modulair te plaatsen luifels. Hierdoor kan het aanbod aan brandstoffen eenvoudig worden uitgebreid indien daar behoefte aan is. Dat maakt het NXT-station het 'tankstation van de toekomst'. Donderdag 5 april wordt het nieuwe station met een Rad van Fortuin actie feestelijk geopend. Klanten maken onder meer kans op een gratis tank brandstof.

Duurzamere brandstof


NXT HoogTij Westzaan is gevestigd aan de Kleine Steng. Particulieren kunnen er terecht voor benzine, diesel en de duurzamere brandstoffen E10 en GTL: transporteurs voor diesel, GTL (beiden high speed) en Adblue. In het ontwerp is rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding met duurzame brandstoffen (bio-)LNG, CNG en waterstof. NXT HoogTij is het tweede NXT-tankstation in Nederland. Alkmaar had in juni 2017 de primeur en eind mei wordt NXT Dronten geopend.
Zakelijke rijders kunnen bij NXT HoogTij veilig, gemakkelijk en voordelig tanken met de GP Groot-tankpas. Met deze tankpas kan op maar liefst 200 locaties in Nederland worden getankt. De bijbehorende gratis GP Groot tanklocatie-app navigeert de gebruiker gemakkelijk naar de dichtstbijzijnde locatie.

Over GP Groot


GP Groot brandstoffen en oliehandel is actief als leverancier van brandstoffen en smeermiddelen in de zakelijke markt en exploitant van tankstations. De in Heiloo gevestigde onderneming is onderdeel van de GP Groot-groep die naast brandstof en oliehandel actief is op het gebied van inzameling en recycling en infra en engineering. De 100 jaar bestaande onderneming is met name actief in West- en Noord-Nederland. De meer dan 800 medewerkers zetten zich dagelijks in om waar te maken waar GP Groot voor staat: betrouwbare en veelzijdige dienstverlening, met oog en hart voor de omgeving.

Artikel geplaatst op maandag 26 maart 2018 - 10:21