Rodi

'We begonnen vanuit het niets'
Lust Culinair Genieten: in tien jaar van kookstudio tot goedlopend cateringbedrijf

Joost Kroes (links) en Anne Kos (rechts) showen een lekkernij in hun keuken. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)

WORMERVEER - De catering organiseren bij bruiloften en bedrijfsfeestjes of bij het afscheid van een vertrekkend wethouder uit Zaanstad. De verjaardag van iemand die een respectabele leeftijd bereikt aankleden. Sinds de start in 2008 is Lust Culinair Genieten alles op het gebied van catering gaan aanpakken. Het tempo waarmee een snelkookpan voedsel gaarkookt, is een goede metafoor voor de ontwikkeling van de Zaanse onderneming van Joost Kroes en Anne Kos. In de tien jaar waarin ze nu actief zijn bouwden ze hun bedrijf van een eenvoudige kookstudio om tot een goedlopend cateringbedrijf. In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 april vierden zij met genodigden hun tienjarig bestaan. Het feestje markeerde tegelijkertijd het afscheid van de kookstudio in Zaandam, die per dinsdag 1 mei gesloten is.


Een ondernemingsplan schrijven was het doel van Anne's scriptie. Hij studeerde voeding en dietetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Anne leerde Joost kennen als collega bij Restaurant De Buurman in Zaandam. Joost wilde wel wat met een partner doen en een ondernemingsplan lag er dus al. Zo startten de toen begin twintigers in 2008, terwijl de economische crisis uitbrak, een kookstudio in de Zaanse Chocoladefabriek, Zaandam. "We begonnen vanuit het niets. Het is keihard werken en goede producten leveren. Veel promotie maken. Zorgen dat mensen je kunnen vinden", zegt Anne.

In de kookstudio organiseerde Lust Culinair Genieten aanvankelijk vooral kookworkshops. Catering kwam daar al snel bij. "We groeiden al na één jaar uit ons pand in Zaandam", zegt Anne. "Daarom namen we er een locatie in Wormerveer bij." Met haar personeel biedt Lust Culinair Genieten een veelzijdige service. Zij verzorgen zowel kleine als grote evenementen culinair, maar ook facilitair. "De ene klant wil twee schalen hapjes, de andere vijftig. Weer een ander wil een barbecue organiseren of heeft statafels nodig. Wij verhuren ook barbecues, wijnglazen of gasflessen. Voor wie dat wenst, regelen we bovendien de locatie van een evenement."

De kookstudio in Zaandam is vanaf dinsdag 1 mei gesloten omdat Lust Culinair Genieten zich volledig gaat focussen op de catering.
Lust Culinair Genieten is te bereiken via tel.: 075-6161539 en per e-mail, via: info@lustculinairgenieten.nl. Meer informatie op: www.lustculinairgenieten.nl.

Artikel geplaatst op maandag 23 april 2018 - 08:42