Rodi

Struinen in de Tuinen zoekt tuineigenaren en podiumtalent

Genieten van een tuinoptreden. (Foto: Maarten J. Eykman)

REGIO - Tijdens Struinen in de Tuinen, een nieuw evenement in de gemeente Zaanstad, worden zondag 8 juli achtertuinen in alle wijken van Zaanstad omgetoverd tot minifestival. Tuineigenaren en buurtbewoners kunnen hier, onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade, samen genieten van lokaal talent dat de stad te bieden heeft.


Iedere inwoner van Zaanstad kan tijdens Struinen in de Tuinen een rol spelen. Ze kunnen hun (on)bekende lokale act en/of tuin aanmelden. Dit kan via www.struinenindetuinen.nl en is tot maandag 21 mei mogelijk.
Organisator Dirkjan van Oord: "Struinen in de Tuinen maakt het mogelijk om lokale acts te ontdekken en buurtbewoners op een gezellige, laagdrempelige manier te leren kennen. Elke act kan zich aanmelden. Of je nu zanger-liedjesschrijver of mimespeler bent, van dichten houdt of in een koor zingt, bij Struinen in de Tuinen is er een podium voor je beschikbaar. Na zes jaar Struinen in de Tuinen in Amersfoort, doen we dit nu ook in andere steden. We weten zeker dat de bewoners van een culturele stad als Zaanstad open staan voor dit concept."
Het evenement is gratis toegankelijk. Wel zal er in elke tuin een spaarpot staan voor een vrijwillige bijdrage die gebruikt wordt om de kosten van het evenement te dekken. Meer informatie over Struinen in de Tuinen is te vinden op: www.struinenindetuinen.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 24 april 2018 - 15:02