Rodi

Luxaflex® Nederland doet ook mee aan Roparun

Luxaflex® Nederland gaat zich inzetten tijdens de Roparun. (Foto: Roparun)

REGIO - De 26e Roparun gaat in het Pinksterweekend van start. Zaterdagmiddag 19 mei vertrekken in totaal 310 teams vanuit Parijs en Hamburg voor een ruim 560 kilometer lange estafetteloop richting Rotterdam. Als alles goed gaat, komen de teams twee nachten en twee dagen later in Rotterdam aan en hebben zij per persoon ruim anderhalve marathon hardgelopen. Elk team bestaat uit circa 25 personen, waarvan 8 lopers en dus ongeveer 17 mensen die de lopers op alle mogelijke manieren ondersteunen. Denk hierbij aan fietsers voor een stukje veiligheid en mentale ondersteuning tijdens het rennen, maar ook aan catering, masseuses, chauffeurs en navigators.


Het motto van de Roparun is 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Het geld dat tijdens de Roparun wordt opgehaald, wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. Bijvoorbeeld aan de inrichting van een inloophuis waar (ex-)kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Of een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn en zo nog veel meer.

Dit jaar doet Luxaflex® Nederland ook mee aan de Roparun (team 215). Luxaflex® heeft een team weten samen te stellen dat deels bestaat uit eigen medewerkers en deels uit een aantal ondernemers die met de producten van Luxaflex® werken. Voor Noord-Holland zijn Patrick Beemsterboer (BEKU Krommenie), Eugène Rozing (Rozing Wonen & Dromen Heiloo) en Natasja van der Velden (Heiloo) als lopers bij de Roparun betrokken. "Een nu al unieke ervaring, want de teamspirit is écht heel bijzonder!", aldus Patrick Beemsterboer van BEKU Krommenie. "Tijdens de bijeenkomsten, die vanuit de Roparun zijn georganiseerd, zijn de beelden en verhalen achter de loop flink aangekomen. En hoe mooi is het om hier op deze prachtige wijze een bijdrage aan te kunnen leveren?" Patrick en de andere teamleden rennen in estafettevorm dag en nacht door en proberen hier zo veel mogelijk geld mee op te halen.

Voor wie het team of eventueel een loper persoonlijk wil sponsoren, is dit heel eenvoudig te doen. Meer informatie: www.beku.eu of www.roparun.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 01 mei 2018 - 15:42