Rodi

Brokking aan de Zaan
'Eerste stap hoogwaardige gebiedsontwikkeling noordelijke Zaanstreek'

(Foto: Ebbes Fotografie)

REGIO - Projectontwikkelaar De Nijs ontwikkelt met Brokking aan de Zaan de eerste woonlocatie aan de Noorddijk tussen Wormerveer en Westknollendam. De riante vrijstaande woningen, tweekappers en rijwoningen hebben allemaal een directe verbinding met het water. Een langgekoesterde wens van de gemeente om hoogwaardige nieuwbouw naar Zaanstad te brengen komt daarmee uit. Waarbij de eis om het authentieke erfgoed te behouden met de tot appartementengebouw te transformeren fabriek Nieuw Zaans Pijl volgens de ontwikkelaars ruimschoots is gerespecteerd.


De realisatie van wat inmiddels 'de mooiste woonlocatie van de Zaanstreek' genoemd wordt, nadert snel. Zaterdag 26 mei vindt op het fabrieksterrein een verkoopmanifestatie plaats. Projectontwikkelaar Rob de Groot: "De plek is natuurlijk magisch. Dat is nauwelijks in een brochure of advertentie te vatten." Woningmarktconsultant en makelaar Sjoerd Hoorn valt bij: "Wonen aan de Zaan, waar kan dat nog in Zaanstad? En dan ook nog op deze plek! Precies waar de Zaan van transportroute overgaat in pleziervaart en de vrije natuur de boventoon voert." Het enthousiasme werkt aanstekelijk aan tafel. De Groot wijst op het uitgewerkte plan op tafel. Hierin is een belangrijke rol voor het fabrieksterrein van Meneba weggelegd. De sportvelden van Blauw-Wit worden in de omgevingsvisie getransformeerd en het Eiland van Bloemendaal krijgt een speciale rol. "Hopelijk kunnen we daar binnenkort dieper op ingaan, want het eiland in de Zaan sméékt als het ware om een recreatieve, dus openbare, herbestemming."
Brokking is hiermee naar eigen zeggen het startpunt voor hoogwaardige gebiedsontwikkeling aan de noordelijke Zaanoever. "Naadloos passend binnen de ambitie van MAAK.Zaantad, het programma van de gemeente, waarin 20.000 nieuwe woningen gerealiseerd dienen te worden. Bovenal is Brokking aan de Zaan gewoon een fantastische plek om te wonen, te recreëren, tot rust te komen, te werken en te genieten van het leven."
Via de websites brokkingaandezaan.nl of nieuwbouwzaanstreek.nl/brokkingaandezaan en de bijbehorende Facebook-pagina's kunnen belangstellenden zich aanmelden voor informatie en de verkoopdag.

Artikel geplaatst op woensdag 02 mei 2018 - 11:56