Rodi

'Het feest moet je meteen vanaf het begin maken'
Vijfde Zingen aan de Zaan bij Het Tolhuys

Gezelligheid tijdens een eerdere editie van Zingen aan de Zaan. (Foto: Het Tolhuys Aan de Zaan)

ZAANDAM - Bij Het Tolhuys Aan de Zaan gaan zaterdag 2 juni de bar en keuken open. De sluis gaat daarentegen dicht, want op het slootje dat de Zaan met de Papenpadsloot in Zaandam verbindt, verrijst een podium. Voor Michael van Zaane is het de vijfde keer dat hij het evenement Zingen aan de Zaan organiseert. "Het is met een groot aantal mensen een hoop gezelligheid en elk jaar weer een feest", klinkt de Tolhuys Aan de Zaan-eigenaar alvast uitnodigend. Hij heeft diverse artiesten gevraagd om de gasten muzikaal te laten genieten.


Met catering, feesten en recepties als specialiteit weet Michael van Zaane wel hoe hij een feestje moet bouwen. "Het feest moet je meteen vanaf het begin maken", zegt de Zaankanter en dus gaan de artiesten vanaf de start om 15.00 uur tot 'sluitingstijd' 22.00 uur optreden. Muzikanten van het eerste uur zijn Miss Beulah, Erik Beverloo, Ab IJzendoorn en Koos van Roon. Gastartiesten zijn Denny Braaf, dj Bee en Ronald zingt Hazes. Zij zorgen voor een vleugje pop, een dot rock en snufje soul.
Bovendien is de keuken geopend voor diverse snacks. "De keuken in ons nieuwe gedeelte voor is open. Er komen verschillende tapplaatsen en op de Zaan zetten wij een ponton neer waar onze gasten ook kunnen zitten of staan. Ze kunnen hun fiets in een fietsenrek op het terrein zetten, uiteraard totdat het vol is."

Ontstaan

Zingen aan de Zaan is ontstaan vanuit 'Zingen op de Zaan', waarbij koren zongen terwijl ze in bootjes op de Zaan voeren. Dit evenement stopte vijf jaar geleden, waarna Het Tolhuys Zingen aan de Zaan lanceerde. Vanaf het begin heeft dat evenement sterk aan populariteit gewonnen. "We willen het elk jaar groter aanpakken", zegt de ambitieuze Michael dan ook. Als het aan de ondernemer ligt, gaat hij dit soort feesten frequenter bij Het Tolhuys organiseren. "We willen meer gezelligheid vaker terug laten komen. In de zomermaanden bij ons buiten en in de wintermaanden binnen."
Kaarten voor Zingen aan de Zaan zijn voor 10,60 euro online te bestellen via de website: www.tolhuysaandezaan.nl. Afhalen bij Het Tolhuys Aan de Zaan kan ook, voor 10 euro. De horecagelegenheid bevindt zich op Westzijde 216 in Zaandam. Ook bij The Mail Campany, Dam 7B in Zaandam, zijn de tickets te halen. Meer informatie via tel.: 075-6311122, info@tolhuysaandezaan.nl en de website.

Artikel geplaatst op woensdag 16 mei 2018 - 10:52