Rodi

-Advertorial-
Mitsubishi Eclipse Cross veiligste auto in zijn klasse
Nieuwe SUV behaalt topscore in Euro NCAP-crashtest

Marcel Voigt in zijn zaak. (Foto: Fakkert)

ZAANDAM - De Mitsubishi Eclipse Cross heeft bij de Euro NCAP-crashtests de maximumscore van vijf sterren in de wacht gesleept. De nieuwe, coupéachtige SUV behaalde daarbij de hoogste veiligheidsscore in zijn klasse.


Als veiligste auto in het compacte SUV-segment behaalde de Mitsubishi Eclipse Cross een score van 97 procent voor bescherming van volwassen inzittenden en 80 procent voor voetgangersbescherming. Dat zijn met afstand de beste scores tot op heden.
Ook het Forward Collision Mitigation-systeem bewijst zijn waarde. In de crashtest van Euro NCAP wist de Eclipse Cross in alle scenario's en bij elke snelheid een aanrijding te voorkomen of de gevolgen daarvan te beperken.
In veel van de tests die Euro NCAP uitvoerde, scoorde de Mitsubishi Eclipse Cross het maximaal aantal haalbare punten. Daarmee bereikte het nieuwe model de koppositie in zijn klasse en een waardering van vijf sterren voor veiligheid.
De Eclipse Cross is de eerste van de nieuwe generatie modellen van Mitsubishi Motors. De compacte SUV combineert scherpe lijnen met de uitgebreide expertise van Mitsubishi Motors op het gebied van SUV's en vierwielaandrijving.
Mitsubishi-dealer voor de Zaanstreek Fakkert bevindt zich op Kleine Tocht 20-21 in Zaandam. Meer informatie op de website: www.fakkertgroep.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 23 mei 2018 - 12:41