Rodi

Bijeenkomst bij Associatie Uitvaartverzorging

Het gebouw van Associatie Uitvaartverzorging Wormerveer. (Foto: Associatie Uitvaartverzorging Wormerveer)

WORMERVEER - Associatie Uitvaartverzorging Wormerveer houdt woensdag 30 mei een bijeenkomst in het uitvaartcentrum in Wormerveer. Deze is vrij toegankelijk.


Associatie Uitvaartverzorging start om 10.00 uur met een lezing over erfrecht door notaris Ten Brinke. Zij vertelt in begrijpelijke taal welke zaken op het gebied van erfrecht voor mensen van belang zouden kunnen zijn. De volgende onderwerpen komen zeker aan de orde:
•   Wie erft er van mij als ik geen testament maak?
•   Welk voordeel biedt het mij om een testament te maken?
•   Is het testament dat ik lang geleden gemaakt heb nog geldig?
•   Hoe zit het met erfbelasting: wat moet je betalen en wie hebben er vrijstelling?
•   Hoe zit dat met de eigen bijdrage als ik naar een verzorgingshuis ga?
•   Wat is een levenstestament?
Aansluitend, rond 12.00 uur, houdt Marianne Winter een korte lezing over 'Döstädning'. Dit Zweedse begrip gaat over 'opruimen voor je doodgaat'. Marianne legt uit hoe mensen dit het beste kunnen aanpakken, hoe ze orde in hun spullen en daarmee rust in hun hoofd krijgen.
De bijeenkomst is vrij toegankelijk, maar Associatie Uitvaartverzorging stelt het op prijs als bezoekers het even laten weten als ze willen komen. Dat kan door een e-mail te sturen naar: info@associatieuitvaart.nl of te bellen naar: 075-6478747. Associatie Uitvaartverzorging Wormerveer bevindt zich op Roode Wildemanweg 1A in Wormerveer.

Artikel geplaatst op woensdag 23 mei 2018 - 13:24