Rodi

Loopbaankansen in een ander beroep

ZAANDAM - In het Bakery Institute wordt donderdag 31 mei een omscholingsmarkt gehouden. Op de markt kunnen werkzoekenden terecht die hun loopbaan in een andere functie willen voortzetten.


Op de omscholingsmarkt staan 23 standhouders (intermediairs, opleiders en werkgevers) met scholings- en leerwerktrajecten voor beroepen in sectoren met (grote) personeelstekorten. Werkzoekenden die hun loopbaan een andere wending willen geven kunnen zich hier laten informeren. Er is aanbod in onder andere de sectoren bouw, techniek, transport en logistiek, horeca en groenvoorziening.
De omscholingsmarkt biedt kansen voor werkzoekenden die een nieuwe functie ambiëren, bijvoorbeeld omdat de kans op werk in hun vorige beroep klein is. Dat geldt bijvoorbeeld voor medewerkers uit de financiële dienstverlening en secretaresses. Op de omscholingsmarkt ontmoeten bezoekers werkgevers die willen investeren in kandidaten. Dat kan variëren van een inwerkprogramma tot een cursus of bbl-opleiding.
De markt is een initiatief van het regionale WerkgeversServicepunt en het Leerwerkloket in Zaanstreek-Waterland. Belangstellenden kunnen donderdag 31 mei de markt van 9.30 tot 12.30 uur bezoeken. Wie zich alvast wil oriënteren op carrièremogelijkheden in een ander beroep kan ook kijken op www.werk.nl voor overstapberoepen of op www.lerenenwerkenzw.nl. De omscholingsmarkt wordt gehouden op het Bakery Institute aan Westzijde 170c in Zaandam.

Artikel geplaatst op vrijdag 25 mei 2018 - 09:33