Rodi

Nieuwbouw Albert Heijn Vos van start

(Foto: Albert Heijn)

KOOG AAN DE ZAAN - Na jarenlange voorbereidingen gaat de verbouwing van de Albert Heijn aan de Verzetstraat in Koog aan de Zaan van start. Volgens de huidige planning staat de nieuwe supermarkt er eind november, flink groter en ruimer dan de huidige. Deze week wordt er een start gemaakt met het aanpassen van de infrastructuur rondom het pand. Dinsdag 12 juni is er voor de omwonenden een inloopavond over de werkzaamheden. Deze vindt plaats in de Lindenboomschool.


Bij de aanpassing van de infrastructuur gaat het om een groot nieuw parkeerterrein, voorzien van groenstroken, een veilige route voor al het verkeer, voldoende plek voor de fiets en mooi verzorgd groen. Een plan dat in samenwerking met de klankbordgroep en gemeente tot stand is gekomen. Voor het zover is, gaat er de komende weken wel wat veranderen. Parkeren rondom de winkel wordt tot een minimum beperkt, maar wel wordt er een tijdelijke parkeerplek aan de Raadhuisstraat aangelegd. Deze tijdelijke situatie is nodig om te kunnen beginnen met de aanleg van de nieuwe situatie en de voorbereidingen van de uitbreiding van het pand. Eind augustus is de buitenomgeving geheel klaar voor gebruik, waarna het pand onder handen kan worden genomen.
Dinsdag 12 juni is er een inloopavond voor de omwonenden. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Lindenboomschool, Koog aan de Zaan. Tussen 18.00 en 20.00 uur hebben mensen de gelegenheid om de nieuwe situatie te zien en vragen te stellen aan de partijen die dit tot stand brengen. Ook medewerkers van de Albert Heijn Vos zijn aanwezig om tekst en uitleg over de nieuwe winkel te geven. Op een speciaal informatiebord bij de ingang van de winkel wordt actuele informatie over de verbouwing gedeeld.
Dat er de komende tijd hier en daar wat overlast voor de klant komt, is volgens Albert Heijn onontkoombaar. De medewerkers gaan er alles aan doen om het winkelplezier te garanderen. "Leuke spaaracties, scherpe aanbiedingen en andere verrassingen staan op de agenda. Houdt u hiervoor de advertenties in de deze krant maar goed in de gaten", aldus Albert Heijn.

Artikel geplaatst op maandag 04 juni 2018 - 11:24