Rodi

Associatie Uitvaartverzorging maakt duurzame uitvaart mogelijk

Vorige week heeft Associatie Uitvaartverzorging zich daarom bij GreenLeave aangesloten. (Foto: S. Overgaag)

WORMERVEER - Duurzaamheid is volgens Stichting GreenLeave een van de belangrijkste maatschappelijke onderwerpen geworden, ook in de uitvaartzorg. De stichting is opgericht om duurzaamheid in de uitvaartzorg aan te jagen en te promoten. Vorige week heeft Associatie Uitvaartverzorging zich daarom bij GreenLeave aangesloten.


"Associatie Uitvaartverzorging biedt voor alle onderdelen van de uitvaart een duurzame keuze aan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een uitvaartkist van duurzaam geproduceerd Nederlands hout, zonder lak of ornamenten, rouwdrukwerk van 100 procent gerecycled papier en bloemstukken van Nederlandse seizoensbloemen in plaats van rozen uit Kenia", aldus Marco van der Ploeg, manager uitvaartzorg.
Alle uitvaartbegeleiders van Associatie Uitvaartverzorging hebben een uitgebreide GreenLeave-training gevolgd, zodat zij de duurzame keuzes ook aan de klant uit kunnen leggen. Van der Ploeg: "Het is bijzonder om te merken dat duurzaamheid veel van onze mensen echt aanspreekt. Iedereen wil graag een steentje bijdragen aan een betere wereld voor onze kinderen."
GreenLeave-deelnemers bieden nabestaanden niet alleen duurzame alternatieven aan, maar zij willen de eigen bedrijfsvoering ook 'groener' maken. Zo heeft Associatie Uitvaartverzorging ervoor gekozen om in de komende jaren zonnepanelen op de daken van haar uitvaartcentra te installeren. Evert de Niet, voorzitter van GreenLeave, is verheugd met de toetreding van Associatie Uitvaartverzorging. "Nu kunnen ook mensen in Noord-Holland een duurzame uitvaart organiseren."

Artikel geplaatst op maandag 04 juni 2018 - 17:24