Rodi

Wijkfeest Winkelcentrum Westerwatering is terug

Eerdere editie van het wijkfeest. (Foto: Martin van der Kluft)

ZAANDAM - "Daar gaat mijn vrije weekend", is een grapje dat tussen de positieve reacties op Facebook-pagina Winkelcentrumwesterwatering te vinden is. Na vijf jaar wachten is het zover: het gratis wijkfeest bij Winkelcentrum Westerwatering keert weer terug. Organisatoren/vrienden Martin van der Kluft (Martins Hairline) en Gerrie Zuidema (Mobiel Café Robbies) hebben deze keer ook Evean Westerwatering erbij betrokken. Van woensdag 13 tot en met zondag 17 juni is het kermis op het terrein van Evean, Elsbroekplantsoen 1 in Zaandam. Zaterdag de 16e is de knaller, met vrijwel de gehele dag diverse artiesten. Ook de ouderen die bij Evean wonen, kunnen komen genieten.


Of de ouderen het zaterdag 16 juni wel leuk vinden, aangezien ze vroeg moeten slapen? "Nee, ze moeten niet vroeg naar bed, ze willen dit meemaken", zegt Martin, die nauw contact heeft met Evean en ondernemer in het winkelcentrum is. "We gaan de ouderen in het zonnetje zetten. We laten hen genieten van een hapje en een drankje en Loek Kesseler komt voor hen zingen."

Vele artiesten

Van ongeveer 11.00 uur 's ochtends tot 22.00 uur 's avonds wisselen de artiesten elkaar op het podium op het Evean-terrein af. Naast dus Loek Kessels komen Peter Beense, Mick Harren, Glenn de Koning, Bryan Bee en dj Barry optreden en Eddie van Slimming praat alles aan elkaar. Bij Mobiel Café Robbies kunnen mensen even zitten en wat lekkers nuttigen. Bovendien zijn bij Evean hamburgers te koop en bij de kermiswagen de nodige frietjes af te halen.
Buiten de zaterdag om is het wijkfeest vooral een kermis voor de kinderen, tijdens de openingstijden van Winkelcentrum Westerwatering. "We hebben kermisattracties voor de kleintjes. De draaimolen 'Aladdin', een trampoline met elastieken, miniscooters (een soort botsauto voor kleintjes), maar ook suikerspinnen en een zweefmolen. Fotografe Romy Santhuizen komt met kinderen in prinsessenpak. Mensen kunnen hen zelf fotograferen." Dat is nog niet alles. Het winkelend publiek maakt in de feestweek kans op 2 minuten gratis winkelen bij Albert Heijn. Daarvoor dienen ze hun kassabon in te leveren in de centrale bus/doos bij Albert Heijn.
Wijkfeest

Het wijkfeest vindt nu voor de derde keer plaats. Het ontstond in 2011 als een idee van Gerrie Zuidema, die zijn kameraad Martin van der Kluft er enthousiast voor maakte. In 2015 deden de mannen het nog eens over, bij de opening van het vernieuwde Winkelcentrum Westerwatering. Als het aan Martin ligt, komt het wijkfeest elke twee jaar terug. Hij heeft bovendien de steun van het winkelcentrum. "Alle winkeliers dragen hun steentje bij, want bijna iedereen doet wel iets en wil er een succes van maken."

Artikel geplaatst op woensdag 06 juni 2018 - 09:00