Rodi

Dierencrematorium Zaanstad opent al na één jaar nieuwe vestiging

Monique Misker bij Dierencrematorium Zaanstad. (Foto: Dierencrematorium Zaanstad)

WORMERVEER - De onvoorwaardelijke liefde tussen baasje en hun hond, poes of ander dier maakt het hebben van een huisdier tot iets moois. De meeste mensen bouwen een hechte band met ze op. Helaas komt daar een keer een einde aan, omdat ook dieren niet het eeuwige leven hebben. Bij Dierencrematorium Zaanstad in Wormerveer kunnen mensen op een waardige manier afscheid nemen van hun geliefde huisdier. De onderneming bestaat nu ruim een jaar en gaat begin juli uitbreiden naar Amsterdam.


Dierencrematorium Zaanstad-eigenaresse Monique Misker heeft in haar eerste jaar gemerkt dat mensen behoefte hebben om op waardige manier afscheid te nemen van hun huisdier. "Mensen weten ons steeds beter te vinden", vertelt de onderneemster. "We krijgen veel lieve bedankjes, kaartjes en bloemen. We zijn heel blij met alle goede reacties. Ook werken we met steeds meer dierenartsen samen."
Door dit succes heeft Monique de kans om in Amsterdam een tweede zaak te starten, met de naam Dierenuitvaarthuis Amsterdam-Zuid. Begin juli, de exacte datum is nog niet bekend, gaat het open. Het principe is hetzelfde als bij de vestiging in Wormerveer. "Mensen kunnen hun huisdier zelf komen brengen en in een huiselijke omgeving afscheid nemen. We kunnen eveneens naar de dierenarts toekomen als het dier is ingeslapen. Het is ook mogelijk het huisdier bij de mensen thuis op te halen. Alles gaat op afspraak."
Mensen die afscheid moeten nemen van hun huisdier kunnen uit een collectieve of individuele crematie kiezen. "Bij een collectieve crematie kan de as niet retour. Wij verstrooien de as op een respectvolle manier over de Noordzee. Bij individuele crematie kunnen mensen zelf bepalen wat ze met de as doen. In onze speciale afscheidskamers hebben ze dan eerst de mogelijkheid afscheid te nemen. Dat gaat op afspraak. Alle dieren worden in Wormerveer gecremeerd. In onze Amsterdamse vestiging kunnen mensen straks alleen afscheid nemen van hun dier. Wij brengen bij individuele crematies de as daarnaartoe, zodat mensen het daar kunnen ophalen. Wij beschikken in beide locaties over een groot assortiment urnen."
Voor meer informatie/een afspraak kunnen mensen e-mailen naar: info@dierencrematoriumzaanstad.nl of bellen via tel.: 06-87878711 of 075-6128393. Op de website www.dierencrematoriumzaanstad.nl en de Facebook-pagina Dierenuitvaartcentrumzaanstad, waar ook een video over het uitstrooien van de as te vinden is, staat eveneens meer over Dierencrematorium Zaanstad. Het bedrijf bevindt zich op Industrieweg 50 in Wormerveer. Er is een parkeergarage aanwezig.

Artikel geplaatst op woensdag 06 juni 2018 - 13:10