Rodi

'Als ik zeg dat hij goed is, kun je mensen niet in de kou laten staan'

Michel Smit (links) en Martijn Speekhoudt (rechts). (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)

ZAANDAM - Een 8,9 gemiddeld als rapportcijfer bij klantentevredenheidsonderzoeker autobedrijf.tevreden.nl, GMTO Diagnose Specialist en dus bevoegd om elektronische problemen in de auto op te sporen. BOSCH BIS-partner, zodat de monteurs een uitgebreid opleidingstraject van BOSCH krijgen en aangesloten bij brancheorganisatie BOVAG. Michel Smit (45) heeft veel om trots op te zijn. De eigenaar van familiebedrijf Autobedrijf D. Smit in Zaandam werkt er samen met zijn collega Martijn Speekhoudt (28) hard voor.


Twee mannen, maar ze bieden meer dan het tweedubbele aan diensten aan. Michel richt zich vooral op de in- en verkoop van occasions, het opsporen en verhelpen van (elektrische) storingen in auto's en de schadeafhandeling, van taxatie tot herstel. Martijn heeft zich gespecialiseerd in Apk-keuringen en onderhoud. Hij is op zeventienjarige leeftijd als stagiair tijdens zijn opleiding begonnen bij Autobedrijf D. Smit en gebleven. "Michel vroeg mij toen te blijven. Ik ga met veel plezier naar mijn werk!"
Michel en Martijn doen moeite om een goede service te blijven verlenen. "Wij zijn sinds januari 2015 de enige GMTO (Gerichte Motortechnische Opleidingen) Diagnose Specialist in de omgeving Zaandam, Purmerend en Amsterdam", vertelt Michel. "Dit betekent dat wij volledig gespecialiseerd zijn in het vakkundig en snel opsporen van alle elektronische problemen aan uw auto." Hij volgt elk jaar cursussen om zijn kennis op peil te houden.
Wie bij Autobedrijf D. Smit een occasion aanschaft, heeft 6 maanden BOVAG-garantie. Een voorbeeld tekent hoe Michel en Martijn hun klanten behandelen. Michel: "Een klant kocht eens een Golf bij ons. Hij kreeg problemen met zijn versnellingsbak. Deze is toen ook vervangen. Tijdens het loshalen van de bak bekeken we de koppelingset. De kwaliteit was nog 40 procent. Daar kun je nog 20.000 kilometer mee rijden. We hebben hem toen toch vervangen, want anders zou de klant later grote kosten krijgen. Hij was erg tevreden. Kijk, mijn vader Dirk zei altijd: 'Als ik zeg dat de auto goed is, kun je mensen niet in de kou laten staan!'"Twee weken later verkochten we een auto aan de schoonmoeder van die klant en een jaar later kregen we via zijn buurman een nieuwe klant!" Bij reparaties en storingen laat Michel zijn klanten bovendien met foto's altijd even zien wat hij gedaan heeft. Hij bewaart hiervoor ook vaak onderdelen. "Dan snappen mensen waarom iets nodig is en een bepaalde prijs heeft."
Autobedrijf D. Smit bevindt zich op Frans Halsstraat 42 in Zaandam. Meer informatie per e-mail, via: m.smit@autobedrijfsmit.nl, tel.: 075-6168548 of 06-53195471 en de website: autobedrijfsmit.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 06 juni 2018 - 16:04