Rodi

Een handgebonden bruidsboeket is de trend

onderschrift

ZAANDIJK - Aan de Lagedijk in Zaandijk is een nieuwe bloemenwinkel geopend - Floribundus Bloemen - wat zoiets betekent als ‘in bloei staan’. Eigenares Maura Rothuizen maakt ook bruidsboeketten en geeft tips voor de bruid en bruidegom.


Maura: “Anno 2018 zie je niet meer de stijve, strakke bolletjes van witte rozen. Ook zie je de bruidsboeketten niet meer in ‘houders’ gestoken. De typische stijve vormen die je daarmee creëert zijn niet meer van deze tijd. Tegenwoordig zie je vaker trendy handgebonden boeketten. Het voordeel daarvan is dat de bloemen daardoor langer houdbaar zijn.” Een bruidsboeket gaat bij Floribundus Bloemen op een vaas van glas mee en in een mooie stevige verpakking. “Zo blijven de bloemen veel langer mooi voor op de dag zelf. En zo hoef je het boeket ook niet neer te leggen als je het even niet vast kan houden.”

Speels en losjes


“De handgebonden bruidsboeketten van nu zijn speels en losjes gebonden. Met vooral mooie bloemen in verschillende texturen, vormen en grootte. De bloemen worden hoog en laag verwerkt wat zorgt voor meer diepte in het boeket. Ook de exotische bloemen zijn weer terug van weggeweest. De luxe rozen van David Austin gooien ook hoge ogen. “Je ziet veel kleuren zoals: paars, oranje en roze. Zalm en wit kan weer - maar dan wel met een contrastkleur ernaast - want dat maakt het spannend. Groen zit weer lekker veel in de boeketten: mooie eucalyptus of fijne grassen. Ook vetplantjes verwerkt tussen de bloemen zijn een nieuwe trend. Als een aanstaande bruid of bruidegom mij benadert maak ik altijd een vrijblijvende afspraak. Van tevoren vraag ik dan naar afbeeldingen van boeketten die ze mooi vinden. Met die wens ga ik aan de slag en maak ik een droomboeket dat past bij de bruid en haar trouwjurk (of pak).”
Voor meer informatie over Floribundus bloemen kijk op www. Floribundus.nl of via Facebook & Instagram. Floribundus is gevestigd aan lagedijk 202 in Zaandijk.

Artikel geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 - 15:19

Foto's