Rodi

Lekker tafelen met boten op de achtergrond
Lunch, diner en drankje bij Brasserie Nauerna

Johan van der Kolk tapt een biertje. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)

NAUERNA - Op een rustige plek met een ruim terras bootjes kijken en tegelijkertijd lunchen, dineren, borrelen of aan de thee/koffie. Dat kan sinds kort in de jachthaven van Nauerna, bij Brasserie Nauerna. "De plek is fantastisch en ik was snel overtuigd", zegt uitbater Johan van der Kolk enthousiast.


Zoals het een eetgelegenheid aan een jachthaven betaamt, biedt Brasserie Nauerna veel soorten vis. "We hebben onder andere zeebaars, zalm en gamba's", vertelt Johan. Echter, er is meer dat hij op de kaart heeft gezet. "Tournedos, kipsaté, maar ook rund. De zogenoemde bavette, buikstuk van de koe, is een heel mals stuk vlees. Het is steeds meer in opkomst", beveelt Johan een ander gerecht aan. "Vegetariërs hebben het bij ons ook goed. Probeer bijvoorbeeld onze moderne couscoussalade."

Brasserie Nauerna ging na een verbouwing van anderhalve maand 1 april open. Johan had voor dit moment positieve gesprekken met de verhuurder, waarna het gauw beklonken was. De ondernemer is tevreden over hoe het tot dusverre gaat. "We krijgen goede recensies." 'Gisteren heerlijk geluncht bij mijn overburen samen met mijn moeder. Brood met makreelsalade en één met geitenkaas, grote porties en superlekker brood. We komen zeker nog een keer terug', schrijft een klant bijvoorbeeld op Facebook. Ook voor de lunch kunnen mensen dus Brasserie Nauerna bezoeken. Johan: "We serveren diverse soorten broodjes, uitsmijters en salades."

Johan denkt eraan om in de toekomst de mogelijkheden uit te breiden, bijvoorbeeld met catering, feestjes, high wine of high tea. "Eerst zetten we de basis neer", bouwt hij echter rustig aan zijn brasserie.
Brasserie Nauerna bevindt zich op Kanaaldijk 33 in Assendelft. Meer informatie via tel.: 075-6128139, e-mail: info@brasserienauerna.nl, de website: www.brasserienauerna.nl en de Facebook-pagina Brasserienauerna.

Artikel geplaatst op woensdag 27 juni 2018 - 15:55