Rodi

Word Rodibezorger en maak kans op een fiets

Dave van der Leek bij het ophaalbruggetje bij de Noordervaartdijk. (Foto: Yvette van der Does)

KROMMENIE - Een krantenwijk is niet zo populair meer tegenwoordig. Dit komt omdat de jeugd bijvoorbeeld liever vakken vult bij een supermarkt, waar je meer uren achter elkaar kunt verdienen. Maar ja, dan ben je de hele dag binnen bezig en de meeste jongens en meisjes tussen 13 en 18 jaar brengen al teveel tijd in huis door achter hun tablets. Kranten bezorgen doe je lekker buiten waar vitamine D is en waar de aanbevolen gezonde dagelijkse hoeveelheid (10.000) stappen snel zijn gezet. Jongens en meisjes die zich per direct aanmelden worden niet alleen (nog) fitter, ze maken als nieuwe Rodibezorgers ook nog eens kans om een Cumberland Transport fiets te winnen.


Dave van der Leek (16) uit de Jutestraat in Krommenie nam - vanaf het moment dat het mocht, minimaal 13 jaar - een krantenwijk. Hij loopt de Zaanstreek op Zondag en het Zaans Stadsblad op de Noordervaartdijk in Krommenie. Dave is een ondernemende jongen. Naast zijn krantenwijk vult hij ook vakken bij de Albert Heijn en gaat hij per september aan de slag bij Tom's Web als leerling website-bouwer. Dave: "Ik ben geslaagd voor mijn examens vmbo tl bij het Saenredam College en ga de opleiding ICT Beheer volgen bij het Regio College in Zaandam. Daarnaast speel ik trompet bij het orkest van Ratatouille in Wormer. Zolang ik nog tijd overhoud blijf ik mijn wijk lopen."
Dave's zusje Stella (11) loopt wel eens mee. Als zij straks 13 is neemt ze het misschien wel van hem over. Dat hij elke woensdag thuis moet zijn om de krant te bezorgen vindt Dave niet vervelend. De krant ligt er meestal voor hij uit bed is. Wil hij eropuit kan hij altijd eerst zijn wijk lopen om daarna nog de hele dag iets te kunnen ondernemen.

Bonus 40 euro

Wie nieuwe bezorger wordt van Zaanstreek op Zondag en/of het Zaans Stadsblad maakt kans om een Cumberland Transportfiets te winnen of een leuke bioscoopavond. En wie langer dan vier maanden bezorgt maakt ook nog eens kans op een bonus van 40 euro.
Dave kan als bestaande bezorger helaas geen fiets winnen, maar als hij (of zijn collega bezorgers) een vriend of familielid aanmeldt maakt ook hij kans op leuke prijzen. Eind juli worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Aanmelden kan via Whatsapp: 06-36395124, of bel naar 0226-331020 of stuur een mail naar verspreiding.regiozuid@rodi.nl. Kijk voor de voorwaarden en andere informatie op www.rodibezorger.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 04 juli 2018 - 21:55