Rodi

Mondzorg Teakhout ontvangt keurmerk De Lieve Tandarts

Team Mondzorg Teakhout. (Foto: Mondzorg Teakhout)

ZAANDAM - Mondzorg Teakhout mag zich een ‘lieve tandarts’ noemen. De tandartspraktijk in Zaandam ontving onlangs het bijzondere keurmerk van De Lieve Tandarts, het bemiddelingsplatform dat als missie heeft heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Praktijken ontvangen het keurmerk als bevestiging van de persoonlijke aandacht voor en intensieve begeleiding van patiënten en de transparante manier van werken. Zodat ook angstpatiënten, kinderen en bezoekers die lange tijd niet naar de tandarts zijn geweest zich op hun gemak voelen. En daarmee draagt een lieve tandarts bij aan een belangrijk doel: iedereen weer naar de tandarts!


Mondzorg Teakhout is een one-stop-shop voor mondgezondheid. “Een totaalplaatje, precies waar mensen in deze tijd om vragen”, zegt praktijkhouder en mondhygiënist Susanne den Brave. “Van poetslessen voor kinderen, tot het vervaardigen van implantaten. En ga zo maar door. Om iedereen de kans te geven op het gewenste moment een bezoek aan onze praktijk te brengen, zijn we ook drie werkdagen per week ‘s avonds geopend en kan men om de week ook op zaterdag bij ons terecht.”
Naast de behandelingen, van alle reguliere tandheelkundige zorg tot en met diverse specialisaties, zet Mondzorg Teakhout zich ook buiten de praktijk in voor een gezond gebit. Zo worden workshops op basisscholen georganiseerd om kinderen alles te leren over een goede mondverzorging. “Daarmee onderscheidt Mondzorg Teakhout zich en mag het zich met recht een lieve tandarts noemen”, zegt Jan Henk Nawijn, initiatiefnemer van De Lieve Tandarts. “Wij verwachten een bepaalde standaard in de geboden tandzorg en het onderdeel preventie, gecombineerd met persoonlijke aandacht. Bij een lieve tandarts staat de patiënt centraal, in élke situatie.”


Over het keurmerk

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Artikel geplaatst op donderdag 05 juli 2018 - 10:23