Rodi

Zelf voor een dag slager
Workshop 'Meat & BBQ' bij Slagerij van 't Oever

Davey van 't Oever laat zien hoe het moet. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)

ZAANDAM - Op authentieke wijze een worstje draaien, een karbonade maken en van alles over het slagersvak leren. Dat kan donderdag 9 augustus bij Slagerij van 't Oever. De scharrelslager houdt dan de exclusieve workshop 'Meat & BBQ' op haar locatie in de Verskade, Zaandam. "Het is de eerste keer dat we een workshop gaan geven, dus dat is voor ons ook spannend", aldus Davey van 't Oever, die de vestiging in de grote Albert Heijn achter het Zaans Medisch Centrum leidt. Zijn vader Simon doet dat in de Verskade, ook in Zaandam.


Vader en zoon Van 't Oever bieden hun klanten een breed palet aan mogelijkheden op het gebied van vlees. Davey: "We zijn een ambachtelijke scharrelslager. We maken de meeste producten zelf en we snijden het vlees af in de hoeveelheid die de klant wenst. We hebben veel en ook grote, exclusieve vleesproducten en alles wat je direct kunt nuttigen, kunnen onze klanten proeven. Bovendien geven we advies over de optimale bereiding of leggen we uit waar het vlees vandaan komt en hoe het dier geleefd heeft. We hebben leveranciers uit de regio, zodat we de omstandigheden makkelijk kunnen controleren. Klanten kunnen zelfs bij hen in de stallen komen kijken. De leefkwaliteit van het dier staat bij ons immers voorop."
Slagerij Van 't Oever heeft twee vestigingen in de Zaanstreek: Verskade, Westzijde 174A in Zaandam en de locatie in Albert Heijn XL aan Koningin Julianaplein 10C in Zaandam. Davey en Simon verwelkomen hun klanten met een plakje worst en een praatje. Meer informatie via de website: www.slagerij-vanhetoever.nl.

Workshop

Davey doet uit de doeken hoe hij en zijn vader hun cursisten met het slagersvak kennis gaan laten maken. "We leren ze bij de workshop bijvoorbeeld waar alle stukken vlees bij het varken zitten en hoe je moet snijden. Deelnemers kunnen hamburgers maken, op authentieke wijze zelf een eigen worst draaien, maar ook andere varkensvleesproducten creëren. Daarnaast leggen we uit dat je met de bereiding van varkensvlees alle kanten op kunt: indirect, direct en op het vuur garen."
"Als we klaar zijn met bereiden, gaan we gezellig barbecueën met de gemaakte producten en een heerlijk glaasje wijn of biertje van Terravin in de hand. Uiteraard kunnen de cursisten hun eigengemaakte stukje vlees, als dit nog niet op is, mee naar huis nemen."
De workshop (maximaal 15 personen) duurt van 16.00 tot ongeveer 21.00 uur. Aanmelden kan via: daveyvantoever@gmail.com, de Facebook-pagina Slagerij van 't Oever of Verskade of in één van de slagerijen.

Artikel geplaatst op maandag 16 juli 2018 - 16:16