Rodi

Gevarieerde zomerkaart bij Brasserie Restaurant Het Zaanse Hoekje

Theun Dragstra (rechts) toont een van zijn gasten de menukaart. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)

ZAANDAM - Een stukje fietsen of wandelen en dan even gezellig, onder het genot van een hapje of drankje, uitrusten op het terras. Of, als het al wat later is, genieten van een diner. Dat kan bij Brasserie Restaurant Het Zaanse Hoekje, vlak bij de Oostzaanse polder gelegen. Eigenaren Theun Dragstra en Marja Dragstra, dochter Tanja en zoon Danny zorgen er met het personeel en een vernieuwde kaart voor dat hun gasten nog meer keuze hebben.


In de zomer van 2016 is het team van Het Zaanse Hoekje versterkt met Tanja Dragstra. Inmiddels is zij bij de eet- en drinkgelegenheid al niet meer weg te denken. Ook in de zomermenukaart heeft ze haar aandeel. Voor 23,95 euro proeft de gast Tanja's keuze. Dit gerecht bestaat uit 180 gram ossenhaas in peperroomsaus, geserveerd in de pan met salade, gewokte groente en ambachtelijke frites.
Tanja's broer Danny Dragstra staat tot september als officiële kok in de keuken, maar start in september een nieuwe opleiding om zich nog meer te specialiseren. Binnen enkele jaren wil ook hij vast komen werken bij het familiebedrijf. Net als zijn zus heeft hij zich al op de kaart gezet. Het bewijs is het gerecht Broer&Zus. Proberen? Het betreft een duo van haas en kipsaté met satésaus geserveerd met knoflookbrood en salade voor 19,95 euro. Hamburgerliefhebbers kunnen voor 15,75 euro 'Danny's dikke burger' proeven: verse runderhamburger met gesmolten kaas, gebakken uien en rauwkost, geserveerd op een Italiaanse bol met oerfrites en Zaanse mayonaise.
Zo zijn er nog veel meer lunch-, dinergerechten en diverse drankjes. Alles is te vinden op de website: www.zaansehoekje.nl. Het Zaanse Hoekje ligt aan het water. Een eigen parkeergelegenheid is er ook en het restaurant/de brasserie is op de fiets uitstekend bereikbaar. De ruime terrassen zijn sinds augustus vorig jaar voorzien van 120 vierkante meter aan grote parasols. Op hete zomerdagen is het dus heerlijk vertoeven in de schaduw.
Restaurant Brasserie Het Zaanse Hoekje is te bereiken via tel.: 075-6144215. Zij zijn elke dag geopend. Theun: "Restaurant Brasserie Het Zaanse Hoekje is dagelijks vanaf 11.00 uur zeer geschikt voor uw lunch, diner, feest of partij." De horecagelegenheid bevindt zich op De Watering 1 in Zaandam.

Artikel geplaatst op woensdag 01 augustus 2018 - 08:38