Rodi

Zaandijker markten dit jaar zaterdag 18 en zondag 19 augustus

Sfeerbeeld van de Zaandijker markten. (Foto: Organisatie Zaandijker markten)

ZAANDIJK - Op de Lagedijk in een historische omgeving vindt zaterdag 18 augustus de Zaandijker Jaarmarkt en zondag 19 augustus de Zaandijker Kaike en Koieremarkt plaats. Deze markten worden eenmaal per jaar georganiseerd door een club mensen uit het dorp.Zaterdag 18 augustus is de jaarmarkt: een grote winkelstraat met hebbedingetjes die mensen volgens de organisatie in de meeste winkelstraten niet vinden. Echter, er is veel meer te beleven. Het voormalige kantoor van de notaris, Lagedijk 33, een meestal gesloten atelier van een klein clubje jonge kunstenaars, wordt omgetoverd tot kunstmarkt. Naast werk van Ewoud, Idris en Carla stelt de galerie een expositie van verschillende kunstenaars en kunstvormen samen. Het weekend staat in het teken van betaalbare kunst voor elk budget.
Bij brouwerij Hoop is zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur het 'Skransen en Kwele'. "Neem uw kinderen mee. Wij zorgen voor touwtjetrek, eendjes vissen en wie laat de bel rinkelen bij de junior kop van jut. Er zijn ook informatiestands van verenigingen, sieraden, kinderkleding, poffertjes", aldus de organisatie.

Kaike en Koieremarkt

Het feest gaat zondag 19 augustus door met de Zaandijker Kaike en Koieremarkt. Daar zijn kramen te vinden die volgens de organisatie uitnodigen tot het speuren naar net dat schaaltje of boek waar mensen al een tijd naar op zoek waren. Die zondag komen bezoekers bovendien twee vrolijke muzikale dames tegen: 'de flageolettes.'
Meer informatie over de Zaandijker Markten is te verkrijgen via de website www.zaandijkermarkten.nl en via tel.: 075-6287698/06-54247882.

Artikel geplaatst op maandag 13 augustus 2018 - 12:58